Apstrīdot izsoļu rezultātus, no jaunajiem īpašniekiem izspiež naudu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija aizturējusi divas personas par izspiešanu lielā apmērā, pieprasot teju četrus tūkstošus eiro juridiskai personai, kura dzīvokļa izsoles laikā nosolīja Rīgā esošu nekustamo īpašumu. To žurnālistiem pastāstīja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja, kas vērsts uz ekonomisko noziegumu apkarošanu, priekšnieka pienākumu izpildītājs Igors Tomaševs.

Izmeklējot šo lietu, policisti konstatēja, ka aizdomās turētās personas izstrādājušas veidu, kādā iespējams veikt manipulāciju ar izsoļu dalībniekiem.

Tomaševs skaidroja, ka 2017.gada martā policisti aizturēja personu grupu, kas piedalījās izsolēs, apstrīdēja to gaitu, lai liktu šķēršļus jaunajam īpašniekam. Personas arī bija piedeklarējušās Kubā, kas paildzināja tiesvedības gaitu.

Policijā norāda, ka atklātais nav vienīgais šāda veida gadījums. Vairāki vēl tiek izmeklēti, un tajos varētu būt iesaistītas arī citas personas. «Ir vēl dažādi veidi, kā tiek apstrīdētas izsoles,» teica Tomaševs.

Runājot par konkrēto gadījumu, apstrīdot izsoles rezultātus, abi ļaundari izspieda naudu, norādot, ka pēc naudas saņemšanas atsauks sūdzības.

Abas personas tika aizturētas brīdī, kad tās saņēma naudu.

Viņi arī naudas saņemšanas brīdī draudēja, ka īpašums tiks bojāts, ja jaunais īpašnieks nepakļausies prasībām.

Izsoļu dalībniekiem policija atgādina, ka iepriekš bija personu grupas, kuras darbojās šajā jomā, pieprasot naudu, tāpēc nepieciešams vērsties pie policijas un gadījumi tiks izskatīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu