Tiešraide: Ekonomikas forumā iepazīstina ar Latvijas nākotnes attīstības virzieniem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina šodien, 26. aprīlī no plkst. 10.00 tiešraidē vērot Eiropas - Latvijas Ekonomikas forumu «»Made in Latvia» Latvijas ekonomiskā identitāte Eiropā un pasaulē» par mūsu valsts attīstību un līderības scenārijiem.

Foruma tiešraides skatītājiem būs iespēja iepazītiesar vadošoekspertuun nozaru profesionāļu viedokļiem par Latvijas attīstības nākotnes vīziju un konkurētspējas priekšrocībām.

Tiešraides programma:

10.00 Atklāšanas ceremonija

Moderators: asoc.prof.,Dr.Ņina Linde, LZA Ekonomikas institūta direktore

  • Latvijas Republikas Ministru prezidenta Māra Kučinska uzruna

  • Eiropas Parlamenta deputātes prof., Dr. Ineses Vaideres uzruna

  • Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta prof., Dr. Ojāra Spārīša uzruna

  • Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja prof., Dr. Jāņa Vucāna uzruna

10.50 Plenārsēde

  • Radošums kā inovatīvas ekonomikas pamats: know-how zinātnē (Pamela Bernabei, Zinātnisko un humānistisko pētījumu fonda prezidente,Šveice/Itālija)

  • Latvijas pievilcība ārvalstu investīcijām (Zlata Elksniņa-Zaščirinska,Ārvalstu investoru padomes Latvijāvaldes priekšsēdētāja)

  • Viedās ekonomikas attīstības scenārijs Latvijā (prof., Dr. Baiba Rivža, LZA akadēmiķe, Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV vadītāja un prof., Dr. Andra Zvirbule, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne)

12.00Pārtraukums

13.00Plenārsēde

  • IKT industrija: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (prof., Dr. Juris Binde, Latvijas Mobilais Telefons prezidents, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas viceprezidents, Latvijas Darba devēju konfederācija viceprezidents)

  • Ķīmijas un farmācijas industrija: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā(Kirovs Lipmans, Grindeks padomes priekšsēdētājs, Grindeks fonda Zinātnes un izglītības atbalstam valdes priekšsēdētājs)

  • Mašīnbūves un metālapstrādes industrija: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (prof., Dr. Andrejs Krasņikovs, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents, akadēmiķis un Vilnis Rantiņš, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas padomes priekšsēdētājs)

  • Kokapstrādes industrija: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Kristaps Klauss, Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors)

  • Zināšanu ekonomika un izglītības pakalpojumi: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Dr. Daunis Auers, Latvijas Universitātes asociētais profesors, Domnīca Certus Pētniecības direktors)

14.30 Pārtraukums

15.00 Paneļdiskusija: Made in Latvia - Latvijas tēls, darbojoties eksporta tirgos

Moderators: Aigars Rostovskis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents un padomes priekšsēdētājs

  • Transporta un loģistikas pakalpojumi: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Diskusijas dalībnieks: Jānis Vanags, aviācijas transporta un loģistikas nozares eksperts)

  • Globālā biznesa pakalpojumi: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Diskusijas dalībniece: Sanda Liepiņa, Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidente)

  • Pārtikas produktu industrija: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Diskusijas dalībnieks: JānisŠolks, Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības valdes priekšsēdētājs)

  • Bioekonomika un zaļās tehnoloģijas: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Diskusijas dalībniece: prof., Dr. Irina Pilvere, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore)

  • Veselības aprūpes un sociālā darba pakalpojumi: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Diskusijas dalībnieks: Māris Rēvalds, Veselības centrs 4 valdes priekšsēdētājs, Medicīnas tūrisma centra Baltic Care valdes loceklis, Veselības aprūpes darba devēju asociācijas valdes priekšsēdētājs)

  • Kultūras tūrisma pakalpojumi: attīstības tendences un perspektīvas Latvijā (Diskusijas dalībniece: Dr. Venta Kocere, Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas direktore)

16.30 Apkopojums un noslēgums


Eiropas - Latvijas Ekonomikas forums ir Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Ekonomikas institūta organizēts pasākums sadarbībāar valsts pētījumu programmas VPP EKOSOC-LV. Tāmērķis ir pievērst uzmanību lielajiem resursiem Latvijāun noteikt jaunas uzņēmējdarbības nišas, stimulējot vietējo unārvalstu investīciju ienākšanu un uzņēmējdarbības attīstību Latvijāilgtermiņā. Tāir platforma zinātnieku, uzņēmēju un politiķu pieredzes apmaiņai un sadarbībai, kas kalpotu par mehānismu sociālekonomisko problēmu risināšanai ar zinātniski pamatotu un uzņēmējdarbībāieviestu instrumentu palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu