Reizniece-Ozola: Nodokļu stratēģijas mērķi ir stiprināt konkurētspēju, mazināt nevienlīdzību un nodrošināt papildu resursus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nodokļu stratēģijai ir trīs galvenie mērķi - stiprināt konkurētspēju, mazināt nevienlīdzību un vidējā termiņā nodrošināt papildu resursus, pēc valdības koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norādīja, ka svarīgi ir nejaukt kopā divas lietas - nodokļu stratēģiju un budžeta veidošanas pasākumus. Ja visu saliek kopā un ar nodokļu stratēģiju grib «atrisināt visus jautājumus, kas ir pie apvāršņa», tad tas kļūst par neizpildāmu uzdevumu, pauda ministre.

Pēc viņas teiktā, nodokļu stratēģijai ir trīs galvenie mērķi - stiprināt konkurētspēju, mazināt nevienlīdzību, lai mazinātu nodokļu slogu, īpaši mazo algu saņēmējiem, un vidējā termiņā nodrošināt papildu resursus, lai tos var novirzīt sev svarīgās jomās. Tas ir galvenais fokuss, ko nedrīkst pazaudēt, pauda Reizniece-Ozola.

«Nedrīkst nodarboties ar ķirsīšu nolasīšanu, jo nodokļu reforma nav vienkāršs nodokļu samazinājums. Tā paredz nodokļu sloga pārnesi jeb taisnīgāku sadali un tam ir nepieciešami arī kompensējamie mehānismi,» norādīja ministre, piebilstot, ka akcīzes pacelšana ir viens no kompensējamiem mehānismiem, kas netraumēs konkurētspēju.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai nodevusi nodokļu reformas pamatnostādnes, aģentūru LETA informēja ministrijā. FM nosūtījusi saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem «Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam» projektu. FM cerēja jau 28.aprīlī to izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu