Nākamgad pārcels vienu darba dienu aprīlī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Darba dienu 2018.gada 30.aprīlī, kas iekrīt starp svētku dienu 1.maijā un brīvdienu 29.aprīlī, pārcels uz tā paša gada 21.aprīli, liecina šodien valdībā apstiprinātais rīkojuma projekts par darba dienas pārcelšanu.

Minētās izmaiņas attiecas uz no valsts budžeta finansētajām valsts pārvaldes iestādēm, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai.

Spēkā esošais Darba likums paredz, ja darba nedēļā viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt to uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša laikā. Gadījumā, ja darbinieks savas reliģiskās pārliecības vai citu pamatotu iemeslu dēļ nevar ierasties darbā pārceltajā darba dienā, šī diena tiek uzskatīta par darbinieka ikgadējā atvaļinājuma dienu vai, vienojoties ar darba devēju, tā tiek atstrādāta citā laikā.

2018.gadā ir viena darba diena, kas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, - pirmdiena, 30.aprīlis, tāpēc ir lietderīgi pārcelt iepriekš minēto darba dienu uz sestdienu, norāda Labklājības ministrijā.

Lai nodrošinātu sabiedrības līdzdalību, janvārī portālā «visidati.lv» tika publicēta aptauja par darba dienu pārcelšanu 2018.gadā. Aptaujā piedalījās 3715 respondentu, no kuriem 48% atbalstīja darba dienas pārcelšanu tieši uz 2018.gada 21.aprīli.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu