Atsevišķi VID darbinieki sūkstās par stagnāciju; VID norāda uz mēģinājumiem diskreditēt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāki Finanšu policijas darbinieki nosūtījuši vēstuli Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadībai, kurā minēts, ka tā «Valsts ieņēmumu dienestam atnesusi recesiju un stagnāciju». Savukārt VID vadība, komentējot vēstuli, norāda, ka atsevišķi darbinieki mēģina izplatīt baumas un diskreditēt iestādi.

«Solīto algas pielikumu un solīto godprātīgo jauno vadītāju vietā esam tikuši pie zemāka atalgojuma, īpaši jaunajiem darbiniekiem, un vadītājiem «kārumniekiem»,» pausts vēstulē. Tāpat tajā piesaukti vairāki darbinieki, kuri, iespējams, veikuši dažādas nelikumības.

Vēstulē minētā arī viena no Finanšu policijas darbiniecēm Marita Klikiča, kura izmantojot dienesta automašīnu privātām vajadzībām. Tāpat dienesta automašīnu privātām vajadzībām lietojot arī Jana Bilinska.

«Vai Marita Klikiča tiks sodīta par dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām?» vēstulē vaicā darbinieki. savukārt VID norāda, ka «Klikiča netiks sodīta, jo dienesta auto nav izmantojusi privātām vajadzībām. Medijos jau vairākkārt esam teikuši, ka tika veikta detalizēta pārbaude. Izvērtējot visus apstākļus, viennozīmīgi varam norādīt, ka dienesta auto tika izmantots darba vajadzībām. Detalizētāku informāciju nav iespējams sniegt, jo runa ir par operatīvām darbībām, kas ir sensitīva informācija.»

Savukārt par Bilinsku dienests skaidro, ka Finanšu policijā (FP) ir ieviesta sistēma, kādā FP pārvaldes vadība tiek informēta par katru gadījumu, kad dienesta auto ir jāizmanto ārpus iestādes oficiālā darba laika. Notiek stingra uzraudzība, un ne Bilinska, ne citi darbinieki dienesta auto neizmanto privātām vajadzībām.

VID vadītāja pauž nožēlu, ka atsevišķi darbinieki mēģina diskreditēt VID, publiski izplatot apzināti radītas baumas. «Tas pazemo ne tikai publikācijā minētos kolēģus, bet arī visus Finanšu policijas darbiniekus,» norāda VID.

Tāpat Finanšu policijas darbinieki vadībai pārmet to, ka tā noklusē darbinieku patiesos aiziešanas iemeslus. Viņi sūdzas par izaugsmes trūkumu, kā arī pārslodzi un izdegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu