Rinkēvičs apliecina Latvijas gatavību ar Andoru noslēgt divpusēju dubultnodokļu neaplikšanas līgumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) vizītes laikā Andorā paudis Latvijas gatavību ar Andoru noslēgt divpusēju dubultnodokļu neaplikšanas līgumu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vizītes laikā Andorā Rinkēvičs šodien tikās ar Andoras parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Moniku Bonellu, premjerministru Antonī Martī un ārlietu ministru Žilbēru Saboju Sunjē, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, tostarp ekonomisko sadarbību, sadarbību tūrisma jomā un starptautiskajās organizācijās.

Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu, ka pēdējos gados un īpaši 2015.gadā, kad Latvija bija Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošā valsts, Latvijas un Andoras politiskā dialoga intensitāte ir palielinājusies. «Esam ieinteresēti saglabāt šo pozitīvo dinamiku un turpināt aktivizēt politisko dialogu, izmantojot gan divpusējos kontaktus, gan arī starptautiskos formātus,» norādīja Rinkēvičs.

Tikšanās laikā ar Andoras ārlietu ministru viņš aicināja Andoras informācijas tehnoloģiju uzņēmumus sadarboties ar Latvijas IT nozares asociācijām un klasteriem, lai veicinātu abu valstu nozaru profesionāļu kontaktu veidošanos. «Latvija ir ieinteresēta pieredzes apmaiņā ar Andoru tūrisma jomā, tādēļ ir atbalstāma sadarbības veicināšana starp Latvijas un Andoras nacionālajām tūrisma administrācijām,» teica Latvijas ārlietu ministrs.

Amatpersonas arī pārrunāja Andoras sarunu gaitu par Asociācijas līguma noslēgšanu ar ES, kuras plānots pabeigt 2019.-2020.gadā. Rinkēvičs izteica gandarījumu par sarunām starp ES un Andoru, kā arī Monako un Sanmarīno par viena vai vairāku Asociācijas nolīgumu noslēgšanu, kas sekmētu visu trīs valstu dalību ES Vienotajā tirgū, pamatojoties uz ES un Vienotā tirgus darbības pamatprincipiem un ņemot vērā katras teritorijas ziņā mazās valsts īpašo situāciju.

Jau ziņots, ka no šodienas līdz 26.aprīlim Rinkēvičs apmeklēs Andoru, Spāniju un Portugāli, ar šo valstu amatpersonām pārrunājot divpusējo sadarbību, aktuālākos ES jautājumus, kā arī izaicinājumus drošības politikas jomā. Tāpat ministrs piedalīsies diskusijās Madridē un Lisabonā par ES nākotni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu