Somijas eksportam liela interese par potenciālo «Rail Baltica» transporta koridoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Somijas eksporta industrijai ir liela interese par potenciālo «Rail Baltica» transporta koridoru, šodien «Rail Baltica Global Forum 2017» sacīja LIMOWA Loģistikas centru klastera direktors Jorma Harkonens.

Viņš norādīja, ka patlaban šajā koridorā pārvadājumi notiek ar autopārvadājumiem pa «Via Baltica», kravas vedot uz Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm - pārsvarā uz valstīm, kas ir «zem» Polijas.

Pēc viņa teiktā, Somijas eksporta industrijai ir liela interese šīs kravas pārnest uz dzelzceļu. Patlaban starp Tallinu un Helsinkiem mēnesī tiek transportēti vairāk nekā 18 000 kravas automašīnu un pustreileru vienību. Tiek prognozēts, ka šis apmērs līdz 2025.gadam varētu pieaugt par 25%.

Kā ziņots, šodien Rīgā sācies forums «Rail Baltica Global Forum 2017», kas ir galvenais starptautiskais «Rail Baltica» pasākums šajā gadā, kura laikā tiek skatīts dzelzceļa projekta ekonomiskais potenciāls, iepirkumu politika un organizācija. Pirmā pasākuma diena ir veltīta diskusijām par «Rail Baltica» infrastruktūras potenciālo iespēju kļūt par katalizatoru jauna ekonomiskā koridora izveidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu