«Skonto» stadiona lietā igaunim Selteram piemērots aizdomās turētā statuss; «Latio» birojā veikta kratīšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kriminālprocesā, kas sākts pēc «Skonto» stadiona pārdošanas darījuma, par aizdomās turētajām atzītas vairākas personas, tostarp arī Igaunijas pilsonis Alans Selters, kura interesēs pēdējās nedēļās no stadiona tika izvesti krēsli un cita manta, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «De facto».

Raidījums skaidroja, ka investors, kas stāv aiz formālā īpašnieka SIA «Adventika Group», «Skonto» stadionu iegādājies pirms divarpus gadiem, izmantojot starpnieku SIA «SSA», kas piederēja bijušajam futbolistam Vladimiram Koļesničenko un Igaunijas pilsonim Selteram. Taču darījuma rezultātā jaunie īpašnieki jutušies apkrāpti, jo starpniekfirma stadionu «Revertas» izsolē nopirkusi par 13 miljoniem eiro, bet investoram pārdevusi par 35 miljoniem eiro.

«De facto» vēstīja, ka jaunajam investoram uzrādīts kompānijas «Latio» vērtējums, kurā norādītā īpašuma vērtība ir lielāka par «Revertas» rīkotajā izsolē samaksāto. Par to interesējusies arī Valsts policija un «Latio» birojā notikusi kratīšana.

«Latio» valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns Latvijas Televīzijai skaidroja, ka uzņēmums vērtēja zemi bez apbūves. «Mēs vērtējam to brīvu no apgrūtinājumiem. Mūsu vērtējums bija domāts Uzņēmuma reģistram, [tas] nebija domāts trešajām personām, nebija domāts kā darījumu dokuments,» skaidroja Šīns.

«De facto» vērsa uzmanību uz faktu, ka starpniekfirmas «SSA» īpašnieks Koļesničenko ir pazīstams kā ilggadējā Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Gunta Indriksona biznesa partneris, bet starpniekfirmas juridiskā adrese ir tāda pati kā Indriksona birojam. Tomēr Indriksons noliedz, ka ir saistīts ar Selteru.

Tikmēr cita Seltera firma, SIA «Light», nopirkusi «Skonto» maksātnespējas procesa gaitā izsolīto stadiona aprīkojumu - traktoru, mauriņa tīrītāju, zemes sildīšanas ierīci, vārtus, barjeru, elektronisko tablo, sūnu grābekli un garderobes skapi ar soliņu.

SIA «Light» tiesā panākusi mantas apķīlāšanu, taču Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Ina Baiko skaidro, ka tas bijis tikai pagaidu lēmums, kamēr risinās strīds par to, kam īsti pieder manta. Pēc tiesneses teiktā, lēmuma mērķis nebija ļaut tiesu izpildītājam demontēt stadionu. «Viņš [tiesu izpildītājs Mārtiņš Eglītis] varēja šo mantu atstāt turpat uz vietas un nodot glabāšanā stadiona vai SIA «Adventika Group» atbildīgai personai. Viss paliek uz vietas, sacensības nenoraujas, un no otras puses visa manta saglabājama. Nebiju domājusi, ka, saņemot šo lēmumu, tiesu izpildītājs izvēlēsies tādu izpildes veidu,» skaidroja tiesnese.

Pēc stadiona īpašnieku lūguma Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa atlikusi tiesu izpildītāja Mārtiņa Eglīša darbības - apķīlātās kustamās mantas izvešanu no «Skonto» stadiona -, līdz galīgā nolēmuma pieņemšanai sūdzībā par viņa rīcību.

Kā ziņots, kopš 7.aprīļa SIA «Light» vārdā tiesu izpildītājs demontēja kustamo īpašumu «Skonto» stadionā, tāpēc «Adventika Group», kam pieder stadions, vērsies policijā ar iesniegumu par tiesu izpildītāja pilnvaru pārsniegšanu, lūdzot sākt kriminālprocesu.

Stadiona aprīkojuma demontāžas dēļ tika apdraudēta 9.jūnijā plānotā 2018.gada Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas spēle starp Latvijas un Portugāles valstsvienībām, tomēr LFF prezidents Indriksons šonedēļ paziņoja, ka ir panākta vienošanās par demontāžas pārtraukšanu, līdz ar to gaidītā spēle «Skonto» stadionā varēs notikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu