1.ceturksnī caur Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām finansēti € 94 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī caur Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām finansēti aizdevumi vairāk nekā 94 miljonu eiro apmērā, liecina Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas apkopotie dati.

Salīdzinot ar 2016.gada pirmo ceturksni, kad finansēto kredītu apjoms bija 22 miljoni eiro, šā gada pirmajos trīs mēnešos caur platformām finansēto kredītu apjoms palielinājās par 72 miljoniem eiro jeb vairāk nekā četras reizes.

Savukārt, salīdzinot ar 2016.gada ceturto ceturksni, caur platformām finansēto aizdevumu apjoms ir palielinājies par 11,5%.

Pērn kopumā caur Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām tika finansēti aizdevumi 198 miljonu eiro apmērā.

«Divu gadu laikā savstarpējo aizdevumu platformas no Latvijas ir kļuvušas par nozīmīgiem finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem, kuri sekmīgi konkurē Eiropas tirgū. Indikatīvie dati parāda, ka pēc finansēto kredītu apjoma pirmajā ceturksnī Latvija ir kļuvusi par līderi kontinentālajā Eiropā. Līdz ar to šobrīd ir svarīgi, lai regulējums, pie kura strādā Finanšu ministrija, ļautu nozares uzņēmumiem sekmīgi tālāk attīstīties, vienlaikus sabalansējot ar investoru aizsardzību,» uzsver Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš.

Caur Latvijas platformām tiek finansēti dažāda veida kredīti - gan maziem un vidējiem uzņēmumiem, gan privātpersonām. Latvijas platformās izvietoti kredīti no vairāk nekā 10 dažādām valstīm, tai skaitā Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Dānijas, Polijas, Spānijas un citām.

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija apvieno ārpus banku sektora esošus uzņēmumus, kas iedzīvotājiem Latvijā sniedz finanšu pakalpojumus. Starp asociācijas biedriem ir savstarpējo aizdevumu platformas «Mintos», «Twino», «Viventor» un «Bulkestate».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu