«Lattelecom» dividendēs valsts budžetā ieskaitījis € 16,1 miljonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Uzņēmums «Lattelecom» no 31,6 miljonu eiro lielajām dividendēm par 2016.gadu valsts budžetā ieskaitījis 16,1 miljonu eiro, savukārt otrs akcionārs - skandināvu telekomunikāciju koncerns «Telia Company» - dividendēs saņēmis 15,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kā norāda uzņēmumā, 23 gadu laikā «Lattelecom» valstij dividendēs kopsummā samaksājis 301,3 miljonus eiro. Grupas kapitālieguldījumi infrastruktūrā šo gadu laikā sasnieguši 778,7 miljonus eiro. Tādejādi kopējie «Lattelecom» ieguldījumi Latvijas valsts attīstībā - dividendes valstij, nodokļu maksājumi un ieguldījumi infrastruktūrā - ir pārsnieguši divus miljardus eiro.

Nodokļos 2016.gadā «Lattelecom» grupa nomaksājusi 45 miljonus eiro, līdz ar to kopš 1994.gada nodokļos samaksāts gandrīz miljards eiro.

«Ar «Lattelecom» pērn nomaksātajiem nodokļiem vien pietiktu, lai uzturētu 2017.gada valsts zinātnes budžetu. Tas ir nozīmīgs ieguldījums valsts ekonomikā. Mūsu stratēģija ir turpināt līdzsvarotu izaugsmi, attīstot interneta un televīzijas biznesu, kā arī radot jaunus produktus gan Latvijas, gan eksporta tirgiem,» uzsver «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Kā ziņots, «Lattelecom» grupas peļņa pērn bija tāda pati kā 2015.gadā - 32 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma grupas apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 193,25 miljonu eiro, kas ir par 2,6 miljoniem eiro vairāk nekā 2015.gadā, kad grupas kopējais apgrozījums bija 190,65 miljoni eiro.

«Lattelecom» ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kas pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Skandināvijas koncerna «Telia Company» meitasuzņēmumam «Tilts Communications» (49%).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu