NSL rosina parakstu vākšanu par vienīgā īpašuma neaplikšanu ar nodokli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partija «No sirds Latvijai» lūgusi Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) parakstu vākšanai reģistrēt likumprojektu, kas paredz vienīgā īpašuma neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli (NĪN).

NSL sagatavotie grozījumi likumā «Par nekustamā īpašuma nodokli» paredz, ka ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek vienu Latvijas fiziskās personas īpašumā esošo nekustamo īpašumu, kurā tā ir deklarējusi dzīvesvietu un dzīvo, kā arī šim nekustamajam īpašumam piekritīgo zemes platību pilsētās un ciemos līdz 1500 kvadrātmetriem, bet viensētās - līdz diviem hektāriem, aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā.

«Kaut arī Latvijas Saeima gan 2016., gan 2017.gadā ir saņēmusi vairāk kā 10 000 vēlētāju parakstītu iniciatīvu ar aicinājumu risināt nekustamā īpašuma nodokļa jautājumu un neaplikt ar nodokli vienīgo mājokli, tomēr nedz Saeima, nedz Ministru kabinets neveic konkrētus soļus, lai steidzami risinātu jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa sloga samazināšanos,» pauž partijas pārstāvji.

NSL politiķi norāda, ka Latvijas iedzīvotāji nevar gaidīt gadiem, jo nesamērīgais nodoklis tiek piedzīts bezstrīdus kārtībā un īpašums tiek zaudēts. Daļa iedzīvotāju, lai saglabātu savas dzimtas mājas vai savu vienīgo mājokli, nodokli cenšas samaksāt, samazinot savus izdevumus veselības aprūpei, pārtikai, izglītībai un citām vajadzībām, kā rezultātā pasliktinās dzīves kvalitāte, vērš uzmanību partijas pārstāvji.

NSL aicina reģistrēt parakstu vākšanai grozījumus, lai tauta var īstenot Satversmē noteiktās likumdošanas tiesības.

Jau vēstīts, ka, lai nepieļautu vēl lielāku NĪN maksājumus, valdība atbalstījusi grozījumu veikšanu Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, ar kuriem tiek iesaldētas kadastrālās vērtības, vienlaikus nolemjot Saeimai lūgt jautājumu virzīt steidzamības kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu