Medicīnas un farmācijas nozarē lielākais nodokļu maksātājs pērn bija Stradiņa slimnīca

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lielākais nodokļu maksātājs medicīnas un farmācijas nozarē pagājušajā gadā bija VSIA «Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca» - slimnīca nodokļos samaksājusi 22,442 miljous eiro, liecina «Firmas.lv» pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem sagatavotā informācija.

Otrs lielākais nodokļu maksātājs nozarē pērn bija SIA «Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca», kura nodokļos samaksājusi 20,873 miljonus eiro, bet trešajā vietā - AS «Recipe Plus» ar 13,921 miljonu eiro.

Ceturtajā vietā ierindojusies SIA «Oriola Rīga» ar samaksātiem 11,646 miljoniem eiro, bet piektajā vietā ir AS «Olainfarm» ar 11,636 miljoniem eiro.

Vēl medicīnas un farmācijas nozares lielāko nodokļu maksātāju pirmajā desmitniekā ir VSIA «Bērnu klīniskā universitātes slimnīca» (9,814 miljoni eiro), AS «Sentor Farm aptiekas» (7,909 miljoni eiro), SIA «Tamro» (7,022 miljoni eiro), SIA «Daugavpils reģionālā slimnīca» (6,37 miljoni eiro) un SIA «Magnum Medical» (6,026 miljoni eiro).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 30.martā VID un Finanšu ministrija svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia»), SIA «Neste Latvija» un SIA «Orlen Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu