Krievijā par 25% pieaug autoceļu lietošanas maksas sistēmas «Platon» tarifi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

No šodienas Krievijā par 25% pieaug federālās nozīmes koplietošanas autoceļu lietošanas maksas sistēmas «Platon» tarifi. Turpmāk «Platon» sistēmas maksa būs 1,90 rubļi (apmēram trīs centi) par vienu nobraukto kilometru.

Nosacījumi attieksies uz visu valstu pārvadātajiem, tostarp Krievijas autopārvadātājiem, kuri veic kravu pārvadājumus ar transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 12 tonnām.

Sākotnēji tika pieņemts lēmums paaugstināt maksu divas reizes, un tā bija plānota 3,06 rubļu apmērā, tomēr Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vadītā valdība marta otrajā pusē pieņēma lēmumu tarifu paaugstināt par 25%.

Līdz šim tarifs bija 1,53 rubļi par nobraukto kilometru.

Krievijas koplietošanas autoceļu lietošanas maksas sistēmas «Platon» darbība attiecas uz federālās nozīmes koplietošanas autoceļiem Krievijas teritorijā, kuru kopējais garums ir 50 774 kilometri, izņemot federālos maksas autoceļus. Par Krievijas likumdošanas neievērošanu transportlīdzekļa vadītājam, amatpersonai, kura ir atbildīga par konkrētā transportlīdzekļa kustību, individuālajiem komersantiem un juridiskai personai var piemērot sodu, kura apmērs ir robežās no 5000 rubļu jeb 79,14 eiro līdz 450 000 rubļu jeb 7122,23 eiro.

Krievijā federālo koplietošanas autoceļu lietošanas maksas sistēma «Platon» ir spēkā no 2015.gada 15.novembra.

Pret sistēmu «Platon» Krievijā notikušas daudzas kravas automašīnu vadītāju rīkotas protesta akcijas, kuru laikā bloķēti ceļi. Īpaši vērienīgi protesti piedzīvoti Dagestānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu