Lielākais nodokļu maksātājs meža nozarē pērn bija «Latvijas valsts meži»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lielākais nodokļu maksātājs meža nozarē pērn bija Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja AS «Latvijas valsts meži» ar nodokļos nomaksātiem 63,527 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem sagatavotā informācija.

Otrs lielākais nodokļu maksātājs meža nozarē pērn bija kokapstrādes kompānija AS «Latvijas Finieris» ar 12,462 miljoniem eiro, bet trešajā vietā - kokmateriālu ražotāja un vairumtirgotāja SIA «Byko-Lat» ar 4,408 miljoniem eiro.

Ceturtajā vietā ierindojies kokskaidu plātņu ražotājs SIA «Kronospan Riga» ar 3,713 miljoniem eiro, kas nomaksāti nodokļos, bet piektajā vietā - kokrūpniecības uzņēmums SIA «Gaujas Koks» 3,133 miljoniem eiro.

Vēl meža nozares lielāko nodokļu maksātāju pirmajā desmitniekā ir mēbeļu ražotāja un salona «Čiekurs» īpašniece SIA «Daiļrade Koks» ar 2,871 miljoniem eiro, pašvaldības SIA «Rīgas meži» ar 2,733 miljoniem eiro, mēbeļu materiālu un furnitūras ražotājs SIA «Attēls R» ar 2,65 miljoniem eiro, saplākšņu ražotājs un «Latvijas Finiera» meitasuzņēmums - Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas sabiedrība ar ierobežotu atbildību «Verems» - ar 2,198 miljoniem eiro un biroju un veikalu mēbeļu ražotājs SIA «ITAB Production Latvia» ar 2,153 miljoniem eiro.

LETA jau ziņoja, ka 30.martā Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia»), SIA «Neste Latvija» un SIA «Orlen Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu