«Rīgas satiksme» un RMS pārsūdzējušas KP uzliktos sodus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» un pilnsabiedrība «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS) ir vērsusies tiesā saistībā ar Konkurences padomes (KP) uzliktajiem sodiem.

«Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka uzņēmuma noteiktajā termiņā ir vērsies tiesā par KP uzlikto 2,1 miljona eiro sodu par konkurences ierobežošanu, vienojoties par to, ka RMS braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par «Rīgas satiksmes» tarifu.

Arī RMS vērsusies tiesā par KP uzlikto sodu 87 948 eiro apmērā, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma pārstāve Maija Lazdiņa.

Jau ziņots, ka KP pieņēma lēmumu sodīt «Rīgas satiksmi» un pilnsabiedrību RMS, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus ar mikroautobusiem atbilstoši iepirkuma līgumam par paaugstināta servisa sabiedriskā transporta pakalpojuma sniegšanu Rīgas pilsētas maršruta tīkla daļā, par konkurences ierobežošanu, vienojoties par to, ka RMS braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par «Rīgas satiksmes» tarifu.

Par konkurences kropļošanu Konkurences padome piemērojusi «Rīgas satiksmei» naudas sodu 2 163 046 eiro apmērā, bet RMS - 87 948 eiro apmērā. Vienlaikus uzlikts tiesiskais pienākums pārtraukt aizliegtās vienošanās īstenošanu, kā arī RMS noteikt braukšanas maksu neatkarīgi, balstoties uz objektīviem aprēķiniem par viena pasažiera brauciena pašizmaksu.

Tāpat ziņots, ka Rīgas dome vakar, 11.aprīlī, atbalstīja grozījumiem pašvaldības 2015.gada 16.janvāra lēmumā «Par sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā». Grozījumus nosaka, ka galvaspilsētas sabiedriskā transporta maršruta tīkla paaugstināta servisa pārvadājumu maršrutos darbojas «Rīgas satiksmes» noteiktais tarifs, kas aprēķināts, ievērojot Ministru kabineta noteikumos noteikto sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifa noteikšanas metodiku, un nav zemāks par lēmuma 1.punktā noteikto tarifu.

Lēmuma 1.punkts paredz, ka vienreizējā braukšanas maksa ir 1,15 eiro, abonementa maksa vienā maršrutā visām mēneša dienām ir 35 eiro, visām mēneša darba dienām - 30 eiro un piecām dienām - deviņi eiro. Savukārt visos tramvaju, trolejbusu un autobusu maršrutos visām mēneša dienām maksa ir 50 eiro, visām mēneša darba dienām - 40 eiro, piecām dienām - 15 eiro, trīs dienām desmit eiro un 24 stundām - pieci eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu