«Tesco» biznesa gadu noslēdzis ar zaudējumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas lielākā mazumtirdzniecības kompānija «Tesco» pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās februārī, strādāja ar 40 miljonu sterliņu mārciņu (46,8 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 138 miljonu mārciņu (161,7 miljonu eiro) peļņu pirms gada, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar 235 miljonu mārciņu izdevumiem, kas radušies grāmatvedības skandāla dēļ.

Tikmēr «Tesco» tirdzniecības apjoms biznesa gadā palielinājies par 3,7% - līdz 55,9 miljardiem mārciņu, tādējādi reģistrēts pirmais kāpums pēdējos septiņos mēnešos.

Kā ziņots, «Tesco» marta beigās panāca vienošanos soda naudā un kompensācijās kopumā izmaksāt 214 miljonus mārciņu saistībā ar grāmatvedības skandālu uzņēmumā.

Panāktā vienošanās paredz, ka pret «Tesco» netiks celta apsūdzība.

Taču iepriekš apsūdzības jau tikušas celtas pret trīs bijušajiem «Tesco» vadītājiem, kurus sagaida tiesa saistībā ar iespējamu krāpniecību un nepatiesu grāmatvedības uzskaiti.

Uzņēmums naudassodā samaksās 129 miljonus mārciņu un akcionāriem izmaksās kompensācijas aptuveni 85 miljonu mārciņu apmērā.

Lielbritānijas Finanšu pakalpojumu pārvalde (FCA) 2014.gada oktobrī uzsāka izmeklēšanu pret «Tesco», kas ievērojami pārspīlēja tā pusgada peļņas prognozi.

Pret «Tesco» tika izvirzītas apsūdzības, ka uzņēmums par 326 miljoniem mārciņu pārspīlējis finanšu rezultātus laika periodā no 2014.gada februāra līdz septembrim.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu