«Tesla» kļūst par lielāko ASV autoražotāju pēc tirgus kapitalizācijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» pirmdien apsteidzis «General Motors» (GM) un kļuvis par lielāko ASV autoražotāju tirgus kapitalizācijas ziņā.

«Tesla» akcijas vērtība pirmdien pieauga par 3% - līdz 311,74 dolāriem, tirgus kapitalizācijai sasniedzot 51,43 miljardus dolāru, kas ir par vienu miljardu dolāru vairāk salīdzinājumā ar GM, kas pērn pārdeva gandrīz 120 reizes vairāk automašīnu nekā «Tesla».

«Tesla» akcijas cenas pieaugums atspoguļo investoru pārliecību, ka uzņēmums iemieso sevī nozares nākotni un spēs piedāvāt vairāk autonomās vadīšanas tehnoloģijas salīdzinājumā ar konkurentiem. Turklāt akcijas vērtība kāpj, neskatoties uz apziņu, ka «Tesla» ir vien niecīgs spēlētājs attiecībā uz pārdoto automašīnu skaitu un skeptisko noskaņojumu par uzņēmuma spēju sasniegt tā mērķus par elektrisko automašīnu nozares attīstību.

Kompānija pērn pārdeva 84 000 automašīnu, nodrošinot septiņu miljardu dolāru tirdzniecības apjomu. Tikmēr GM pārdeva desmit miljonus automobiļu un pārdošanas apjoms sasniedza 166 miljardus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu