Dūklavs: Krievija varētu atvieglot pierobežas sadarbību ar Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Krievija varētu piedāvāt atvieglotus pierobežas sadarbības nosacījumus ar Latviju vairākās jomās, pēc šīs dienas tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Jevgeņiju Lukjanovu sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). Vienlaikus Dūklavs norādīja, ka atviegloti savstarpējās sadarbības nosacījumi, visticamāk, neattiektos uz lauksaimniecību, bet gan citām nozarēm.

Dūklavs teica, ka Krievijas vēstnieks Latvijā šodien tikšanās laikā kā savas darbības galveno mērķi minēja darbu pie Latvijas un Krievijas ekonomisko saišu stiprināšanas. Tāpat puses tikšanās laikā pārrunāja abu valstu pierobežas sadarbības iespējas. «Cik sapratu, Krievijā ir pieņemts speciāls valdības lēmums par pierobežas sadarbību,» teica Dūklavs, piebilstot, ka uz abu valstu pierobežu varētu attiekties atviegloti nosacījumi savstarpējām ekonomiskām saitēm.

Vienlaikus Dūklavs norādīja, ka atviegloti savstarpējās sadarbības nosacījumi, visticamāk, neattiektos uz lauksaimniecību, bet gan citām nozarēm - mežsaimniecību, kūdras ieguvi, transportu un tūrismu, piemēram, Krievijai piedāvājot atvieglotu vīzu režīmu. Plašāk savstarpējās sadarbības jautājumus plānots apspriest augsta līmeņa sanāksmē Pleskavas apgabalā, kas varētu notikt maija vidū.

Dūklavs sacīja, ka Krievijas vēstnieku Latvijā interesēja mežsaimniecības joma, tostarp Lukjanovs izrādīja interesi par stādāmo materiālu Latvijā. Tāpat Krievijas vēstnieks Latvijā izrādīja interesi par lopkopības attīstību Latvijā un vēlmi apmeklēt Latvijas saimniecības.

Jau vēstīts, ka Dūklavs šodien tikās ar Lukjanovu, lai pārrunātu abu valstu turpmākās sadarbības iespējas lauksaimniecībā.

Ārkārtējais un pilnvarotais Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijas Republikā Jevgēnijs Lukjanovs amatā akreditēts kopš 2016. gada 15.decembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu