Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas kompleksā apbūve varētu izmaksāt € 200 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas kompleksā apbūve varētu izmaksāt teju 200 miljonus eiro, pavēstīja SIA «Eiropas dzelzceļa līnijas». Aprīļa beigās paredzēts izsludināt konkursu «Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un stacijas kompleksās apbūves būvprojekta izstrāde un būvdarbi».

«Šis ir vērienīgākais projektēšanas un būvdarbu projekts Latvijā, īstenojot «Rail Baltica» izbūvi. Tā kopējās izmaksas būs tuvu 200 miljoniem eiro un darbi īstenojami nākamajos piecos gados,» pauda uzņēmumā.

Saistībā ar gaidāmo iepirkumu 12.aprīlī plkst.11.30 Spīķeros, Maskavas ielā 12, Rīgā, noitks preses konference, kurā piedalīsies «Eiropas dzelzceļa līniju» valdes loceklis Dins Merirands, uzņēmuma Attīstības un sadarbības departamenta direktors Agnis Driksna, kā arī kompānijas Projekta ieviešanas departamenta direktors Kaspars Vingris.

Jau vēstīts, ka Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas kompleksā apbūve notiks atbilstoši Dānijas arhitektu («PLH Arkitekter A/S» sadarbībā ar «COWI A/S») metam. Dānijas arhitekti iesniedza darbu ar devīzi R210G1A6. Visus darbus var aplūkot tīmekļa vietnē: «edzl.lv/lv/aktualitates/metu-konkurss».

Attiecīgais metu konkurss tika izsludināts jūlija sākumā. Tā mērķis bija iegūt piemērotāko metu Rīgas centrālajam multimodālā sabiedriskā transporta mezglam un «Rail Baltica» Rīgas dzelzceļa tiltam. Teritorija aizņem 14 hektārus (ha), tā ietver Rīgas vēsturisko Centrālo dzelzceļa staciju, uzbērumu no Dzirnavu līdz Krasta ielai, kā arī plānoto «Rail Baltica» dzelzceļa tiltu pāri Daugavai.

Konkursam tika noteikta arī izpētes teritorija, kas ir aptuveni 59 ha, lai metu konkursa rezultātā iegūtu arī konkursa teritorijas kopējā ģenerālplāna attīstības priekšlikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu