Laikraksts: Lai izvairītos no tirdzniecības kara, Ķīna gatavo ekonomisku piekāpšanos ASV

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ķīna gatavojas piedāvāt ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijai lielāku tirgus piekļuvi finanšu sektora investīcijām, kā arī ir gatava atcelt aizliegumu liellopu gaļas importam no ASV, lai tādā veidā izvairītos no tirdzniecības kara ar Vašingtonu, svētdien vēstīja laikrkasts «Financial Times».

Ķīna ir gatava palielināt investīciju griestus divpusējā investīciju līgumā un izbeigt aizliegumu ievest ASV liellopu gaļu, ziņoja «Financial Times», atsaucoties uz informētām amatpersonām.

«Ķīna bija gatava [palielināt investīciju griestus] divpusējā investīciju līgumā, bet šīs sarunas tika apturētas» pēc Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās pērnā gada novembrī, vēstīja laikraksts, atsaucoties uz vienu sarunās iesaistītu Ķīnas amatpersonu.

ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross piektdien paziņoja, ka Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sarunās piektdien vienojušies par 100 dienu plānu tirdzniecības sarunām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu