Reirs: Līdzekļi minimālās pensijas paaugstināšanai jāatrod pamatbudžetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lai līdz 94 eiro palielinātu minimālo pensiju, ir jāieplāno līdzekļi nevis sociālajā, bet pamatbudžetā, šonedēļ, Jelgavā tiekoties ar Zemgales pensionāru apvienības pārstāvjiem, pauda labklājības ministrs Jānis Reirs (V). Ministrs klāstīja, ka minimālā pensija, kas pašlaik ir 65 eiro, nav paaugstināta 12 gadus.

«Un tam nav nekāda pamatojuma. Mēs esam rosinājuši paaugstināt šo pensiju līdz 94 eiro, līdzekļus paredzot pamatbudžetā, nevis sociālajā, jo no šādām reformām nedrīkst ciest visi pārējie pensionāri,» stāstīja Reirs.

Jau vēstīts, ka Labklājības ministrija ir iesniegusi izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē minimālā ienākumu līmeņa koncepcijas dokumentu, kurā rosināts pārskatīt nabadzības līmeni no pašreizējiem 49 eiro līdz vairāk nekā 100 eiro. Šajā koncepcijā arī piedāvāts līdz 94 eiro celt minimālo pensiju, kas valstī nav mainījusies 12-13 gadus.

Tāpat ziņots, ka šonedēļ Jelgavā notika Zemgales pensionāru apvienības sapulce, uz kuru tika aicināts arī Reirs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu