Reirs: Atteikties no nekustamā īpašuma nodokļa nav iespējams

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Atteikties no nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) iekasēšanas nav iespējams, šodien, atbildot uz Zemgales pensionāru jautājumiem, Jelgavā pauda labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Ministrs pauda, ka atteikšanās no NĪN nozīmētu ienākumu kritumu pašvaldībās. «Bet mēs visi izmantojam pašvaldību infrastruktūru, ir pašvaldības, kas atbalsta ģimenes ārstu prakšu ierīkošanu,» klāstīja ministrs.

Reirs Zemgales pensionāru apvienības sapulcē pastāstīja, ka «Vienotība» koalīcijā iesniegusi aicinājumu iesaldēt NĪN pieaugumu, kamēr nebūs sakārtota kadastrālā sistēma.

«Ja pasaka, ka īpašumu kadastrālā vērtība pieaugs par 10%, ar to iedzīvotāji arī rēķinās. Bet NĪN maksājums atnāk četrreiz lielāks, jo pašvaldība paaugstinājusi citas vērtības, kuru ir ļoti daudz. Pašlaik šī sistēma ir ļoti maldinoša,» pauda Reirs.

Ministrs atzina, ka NĪN jābūt samērīgam, jo īpaši tāpēc, ka bieži vien tieši pensionāri ir apzinīgākā sabiedrības daļa, kas laikus nomaksā NĪN no niecīgām pensijām, bet lielu mājokļu īpašnieki atļaujas nodokli nemaksāt.

Klātesošie situāciju NĪN jomā salīdzināja ar katastrofu, novēroja aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka šodien Jelgavā notiek Zemgales pensionāru apvienības sapulce, uz kuru tika aicināts arī Reirs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu