VM veidos augsta līmeņa e-veselības projektu ieviešanas padomi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrija (VM) plāno izveidot augsta līmeņa e-veselības projektu ieviešanas koordinācijas un uzraudzības padomi, pavēstīja ministrijas pārstāve Agnese Zarāne.

Viņa informēja, ka padome uzraudzīs projektos iesaistīto institūciju rīcības koordināciju, uzraudzīs projektu izpildi, izvērtēs stratēģisko lēmumu projektus un risinājumus, veiks projektu finansiālo risinājumu izvērtēšanu un sniegs atzinumus un priekšlikumus Ministru kabinetam un Saeimai, kā arī veiks citus pasākumus vispārējai uzraudzībai un sistēmas pilnveidei.

Pēc VM paustā, finansējuma saņēmējiem būs jāveic pasākumi e-veselības ieviešanā iesaistīta personāla mainības samazināšanai un institucionālās atmiņas veidošanai, kā arī jāstiprina esošo projektu vadības un kontroles sistēma, izstrādājot iekšējo procesu aprakstus. Organizējot iepirkumus, būs jānovērtē potenciālo izstrādātāju spēja nodrošināt nepieciešamo kapacitāti un jānosaka efektīvs izstrādātāju kontroles un ietekmes mehānisms, kas ļautu nepieciešamības gadījumā nomainīt izstrādātāju.

Tāpat paredzēts nodrošināt sadarbību ar potenciāliem e-veselības sistēmas lietotājiem, iesaistot tos projektu izstrādē, tehnisko prasību noteikšanā un sistēmas pieņemšanā, nodrošināt nepārtrauktu komunikāciju ar sabiedrību, palielinot iedzīvotāju informētības līmeni un citas aktivitātes.

Ieteikumus VM plāno ieviest vienlaikus ar e-veselības sistēmas 3.kārtas ieviešanu.

Jau ziņots, ka komisija, kas veica dienesta pārbaudi par e-veselības projektu īstenošanu, rekomendē izveidot augstā līmeņa koordinācijas un uzraudzības padomi projekta turpmākai virzībai.

VM publiskojusi dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu «Par Eiropas Savienības fondu 2007.-2013.gada plānošanas perioda e-veselības projektu ieviešanu», kurā komisija sniegusi vairākas rekomendācijas e-veselības projektu ieviešanas uzlabošanai. Komisiju vadīja ministrijas valsts sekretārs Kārlis Ketners.

Ziņojumā arī norādīts, ka finansējuma saņēmējiem jāveic pasākumi e-veselības ieviešanā iesaistītā personāla mainības samazināšanai un institucionālās atmiņas veidošanai, kā arī jāsaglabā un jāstiprina esošo projektu vadības un kontroles sistēmu, izstrādājot iekšējo procesu aprakstus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu