Arodbiedrība aicina Rīgas domi nevilcināties ar sabiedriskā transporta atlaižu piešķiršanu mediķiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) atzinīgi vērtē Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ierosinājumu pašvaldības sabiedriskajā transportā piešķirt atlaides arī mediķiem, kuri strādā Rīgas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

Kā aģentūru LETA informēja arodbiedrības pārstāve Inga Rudzīte, LVSADA cer, ka Rīgas dome nevilcināsies ar ieceres apstiprināšanu un nākotnē atlaides sabiedriskā transporta izmantošanai piešķirs arī pārējiem Rīgas ārstniecības iestāžu darbiniekiem.

LVSADA vairākkārt pārrunājusi ar atbildīgajām Rīgas domes amatpersonām iespējas atvieglot materiālo situāciju Rīgas ārstniecības iestāžu darbiniekiem. Kaut arī Rīgas pašvaldībai piederošajās veselības aprūpes iestādēs strādājošie mediķi ir tikai daļa no minētajiem darbiniekiem, atlaižu piešķiršana viņiem vērtējama kā pozitīvs pavērsiens.

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris norādīja, ka situācijā, kad valsts ilgstoši nepilda veselības aprūpes nozarei dotos solījumus par darba samaksas būtisku paaugstināšanu, atlaižu piešķiršana sabiedriskajā transportā mediķiem būtu jūtams atspaids. «Jācer, ka šī ideja netiks aprakta birokrātijas labirintos,» pauda Keris.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja akceptēja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā.

Atvieglojumus sabiedriskajā transporta saņems arī mediķi, kuri strādā Rīgas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās un kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu