Darbaspēka nodokļos pērn visvairāk samaksājuši «Latvijas dzelzceļš», «Maxima Latvija» un «Rīgas satiksme»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Darbaspēka nodokļos pērn Latvijā visvairāk samaksājuši AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz), SIA «Maxima Latvija» un Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme», liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publicētā informācija.

Darbaspēka nodokļos samaksāto summu veido valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Darbaspēka nodokļos LDz pērn samaksāja 41,79 miljonus eiro, «Maxima Latvija» - 25,68 miljonus eiro un «Rīgas satiksme» - 25,56 miljonus eiro.

Vēl lielāko darbaspēka nodokļu maksātāju pirmajā desmitniekā ir AS «Sadales tīkls» ar 21,58 miljoniem eiro, SIA «Rimi Latvia» ar 20,91 miljonu eiro, SIA «Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca» ar 20,41 miljonu eiro, SIA «LDz Cargo» ar 17,89 miljoniem eiro, valsts SIA «Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca» ar 16,55 miljoniem eiro, AS «ABLV Bank» ar 16,51 miljonu eiro un AS «Swedbank» ar 15,92 miljoniem eiro.

LETA jau ziņoja, ka visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia»), SIA «Neste Latvija» un SIA «Orlen Latvija».

«Circle K Latvia» pērn nodokļos samaksāja 182,45 miljonus eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā pieejamā informācija par VID administrētajiem nodokļiem. «Neste Latvija» pērn nodokļos samaksāja 120,24 miljonus eiro, bet «Orlen Latvija» samaksāja 118,4 miljonus eiro.

VID mājaslapā publicēta informācija par nodokļu maksātāju (komersantu) pagājušajā gadā samaksāto VID administrēto nodokļu kopsummu. Atsevišķi izdalīti dati par iedzīvotāju ienākuma nodokļa kopsummu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu kopsummu, kā arī par vidējo nodarbināto personu skaitu.

Nosakot nodokļu maksātāju valsts kopbudžetā veikto maksājumu kopsummu, tika atlasīti maksājumi šādos maksājumu veidos: iedzīvotāju ienākuma nodoklis, uzņēmumu ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, pievienotās vērtības nodoklis, mikrouzņēmumu nodoklis, dabas resursu nodoklis, akcīzes nodoklis, azartspēļu un izložu nodoklis, elektroenerģijas nodoklis, subsidētās elektroenerģijas nodoklis, kā arī uzņēmējdarbības riska valsts nodeva un muitas nodoklis. Taksācijas gadā valsts kopbudžetā veikto maksājumu kopsummu aprēķina, atskaitot no valsts kopbudžetā iemaksātās nodokļu summas atmaksāto summu, ņemot vērā arī pārskaitījumus no viena maksājuma veida uz otru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu