«airBaltic» pērn apkalpoja 57% aviosavienojumu no Rīgas uz Eiropas Savienības pilsētām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» pērn apkalpoja 57% aviosavienojumu no Rīgas uz Eiropas Savienības pilsētām, kas ir par 14 procentpunktiem vairāk nekā 2015.gadā, aģentūrai pavēstīja uzņēmumā.

«»airBaltic» nodrošina lielāku skaitu maršrutu ar biežu lidojumu skaitu no Rīgas nekā citi pārvadātāji kopā, un šis pārsvars palielinās. Pērn mēs stiprinājām «airBaltic» aviosavienojumus ar Eiropas un pasaules valstu pilsētām ar tiešajiem lidojumiem un tranzītlidojumiem, kā arī ieviesām jaunus maršrutus ar biežu lidojumu skaitu,» pauda lidsabiedrības Maršrutu tīkla pārvaldes vadošais viceprezidents Volfgangs Reiss.

Viņš piebilda, ka šogad «airBaltic» turpinās attīstīt aviosavienojumus ar jauniem maršrutiem.

Šogad «airBaltic» maršrutu kartei no Rīgas pievienojusi Abū Dabī (AAE), Ženēvu, (Šveicē), Aberdīnu (Apvienota Karalistē), Stavangeru (Norvēģijā), Gēteborgu (Zviedrijā), Tamperi (Somijā), Katāniju (Itālijā), Madridi (Spānijā), Odesu (Ukrainā), Kazaņu (Krievijā) un Liepāju (Latvijā), kā arī papildus ieviesusi divus jaunus maršrutus no Viļņas uz Parīzi (Francijā) un Minheni (Vācijā).

Kā ziņots, «airBaltic» pērn pārvadāja 2 891 365 pasažierus, kas ir par 10% vairāk nekā 2015.gadā. Lidsabiedrība veica 43 872 lidojumus, kas ir par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt vietu piepildījuma rādītājs, kas izsaka pasažieru skaita attiecību pret pieejamo sēdvietu skaitu, 2016.gadā bija 74% jeb par trim procentpunktiem lielāks nekā gadu iepriekš.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem, kā arī aviosavienojumus no Tallinas un Viļņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu