«airBaltic» vadītājs pērn atalgojumā saņēmis vairāk nekā miljonu eiro; iegādājies divas automašīnas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» valdes priekšsēdētājs Martins Gauss pērn atalgojumā no uzņēmuma saņēmis 1 042 229 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija. Salīdzinot ar gadu iepriekš, Gausa alga ir palielinājusies par aptuveni 200 tūkstošiem eiro. Citus ieņēmumus Gauss pērn nav guvis.

Tāpat deklarācija atklāj, ka «airBaltic» vadītājs pērn iegādājies divas automašīnas - par 45 tūkstošiem eiro «Mercedes Benz», bet par 20 tūkstošiem eiro - «BMW Cabrio». Gausa deklarācijā norādīts, ka «BMW Cabrio» spēkrats ticis atdāvināts. Vēl «airBaltic» vadītājs tērējis 21 tūkstoti eiro mākslas darbu iegādei. Deklarācijā Gauss uzrādījis arī trīs citus pirkumus, kuru vērtība sasniegusi 57 tūkstošus eiro.

Gausam piederošie bezskaidrās naudas uzkrājumi Vācijas, Itālijas, Austrijas un Latvijas bankās, kā arī kompānijā «Ergo Insurance» pērn sasnieguši 251 tūkstoti eiro. Salīdzinot ar gadu iepriekš, Gausa uzkrājumi pērn samazinājušies (2016. gadā «airBaltic» vadītājs bija deklarējis bezskaidras naudas uzkrājumus 282,9 tūkstošu eiro apmērā).

«airBaltic» vadītājs savā deklarācijā īpašumā un valdījumā uzrādījis četrus vieglos transportlīdzekļus - «Canan Quard» (2009. izlaiduma gads), «Mercedes» (2016. gads), «BMW» (2014. gads) un «Tesla» (2015. gads). Gausa lietošanā ir arī 2015. gada vieglā automašīna «Volkswagen». Viņam pieder arī nekustamie īpašumi Austrijā, Vācijā un Itālijā.

Nacionālās lidsabiedrības vadītājs deklarācijā uzrādījis arī kapitāldaļas kompānijā «MaGau GmbH» 25 tūkstošu eiro vērtībā. Viņa parādsaistības pērn sasniegušas 300 tūkstošus eiro.

Gauss darbu aviokompānijas izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatā sāka 2011.gada 1.novembrī. Līgums ar uzņēmumu viņam noslēgts līdz 2018.gada beigām. «airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Aviokompānija pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu