Daudznozaru kompānijai «Mono» pērn ievērojams peļņas kritums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daudznozaru kompānijas SIA «Mono» peļņa pērn samazinājusies par 6,5 reizēm, sasniedzot 221 957 eiro, bet apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2015.gadu, sarucis par gandrīz 5%, sasniedzot 5,807 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 6,108 miljoni eiro, bet peļņa - 1,458 miljoni eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma darbība aptver sadarbību ar starptautiskām alkoholisko dzērienu un ekskluzīvu apģērbu, juvelieru izstrādājumu un aksesuāru piegādātāju kompānijām, kā arī plaša preču klāsta iepirkšanu no šīm kompānijām un konsolidētās preču piegādes partnerkompāniju «duty-free» veikaliem no «Mono» muitas un akcīzes preču noliktavām Rīgā.

Piegādes apjoma samazinājuma rezultātā, kas saistīts ar sankcijām pret Krieviju un situāciju Ukrainā, «Mono» pērn turpināja iepriekš sākto pārorientēšanos uz Baltijas reģiona tirgu, kā arī Skandināvijas un ASV tirgu. Patlaban tiek vēl analizētas iespējas paplašināt darbību uz jaunajiem tirgiem. Nākamajos gados plānots turpināt šo tirdzniecības virzienu attīstību.

Pagājušajā gadā tika turpināts darbs uzņēmuma ekonomiskas darbības nodrošināšanai, esošo darbības jomu optimizēšanai, izmantojot resursus un darbaspēku, cenšoties sabalansēt izdevumus, kā arī paplašinot darbības jomas.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu uzņēmuma darbību, tās pilnveidošanu un attīstību, tika paplašināts sadarbības partneru loks ar jauniem automobiļu un rezerves daļu piegādātājiem, virsbūvju un speciālā aprīkojuma uzstādītājiem, kā arī optimizēta un pilnveidota sadarbība ar esošajiem partneriem.

Efektīvai resursu izmantošanai šogad plānots piesaistīt jaunus sadarbības partnerus, kā arī paplašināt un pilnveidot pakalpojumu klāstu.

Šogad uzņēmums plāno turpināt aktivitātes, kas nodrošinās uzņēmuma saimniecisko darbību, lai tas būtu spējīgs turpināt pakalpojumu sniegšanu kvalitatīvi un pilnā apjomā, nodrošinot darbvietas, attīstot uzņēmuma izaugsmi un konkurētspēju.

SIA «Mono» dibināta 1991.gada 23.maijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 9 960 097 eiro. «Mono» īpašnieki ir Mihails Uļmans - 58,10%, ASV valstspiederīgais Aleksandrs Plotkins - 24% un Biomins Kajems - 17,90%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu