FKTK anulē maksājumu iestādes «AlfaPay» ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi anulēt maksājumu iestādes SIA «AlfaPay» ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā.

FKTK pērn jūlijā apturēja «AlfaPay» maksājumu pakalpojumu sniegšanu, jo uzņēmuma darbībā tika konstatēti būtiski trūkumi un nepilnības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorismam finansēšanas novēršanas iekšējās kontroles sistēmā.

«AlfaPay» pēc tās maksājumu pakalpojumu sniegšanas apturēšanas līdz šim brīdim nav veikusi ar FKTK lēmumu uzlikto tiesisko pienākumu izpildi un nav novērsusi konstatētos trūkumus, tāpēc FKTK pieņēmusi lēmumu anulēt iestādes ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā, paziņojumā medijiem informē FKTK.

FKTK sekos līdzi, lai maksājumu iestādes klientu intereses tiktu ievērotas un aizsargātas.

«Firmas.lv» datubāzes informācija liecina, ka uzņēmuma «AlfaPay» vienīgais īpašnieks ir privātpersona Anrijs Čeksters. 2015.gadā «AlfaPay» strādāja ar 329 430 eiro apgrozījumu un 1280 eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu