Pērn auguši Krieviņa bezskaidrās naudas uzkrājumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pagājušajā gadā auguši bijušā Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa bezskaidras naudas uzkrājumi, liecina Krieviņa Valsts ieņēmumu dienesta datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2016.gadu.

2015.gadā Krieviņa bezskaidras naudas uzkrājumi AS «Swedbank» veidoja 29 881 eiro, turpretī pērn tie auga līdz 34 101 eiro. Savukārt bezskaidras naudas uzkrājumi Parīzē bāzētajā «Societe Generale» 2015.gadā bija 22 851 eiro, turpretī pērn - 24 116 eiro.

2016.gadā par Valsts kancelejas direktora amata pildīšanu Krieviņš algā saņēmis 50 779 eiro. OECD par eksperta pakalpojumiem Krieviņam izmaksājusi 1907 eiro, Valsts kase izmaksājusi - 1441 eiro, «Deutsche Lufthansa AG» kompensācijā izmaksājusi 30 eiro, bet «Global Blue Tax Free» izmaksājusi 58 eiro.

Pērn, pārdodot kopīpašuma domājamo daļu, Krieviņš guvis 5000 eiro ieņēmumus.

Bijušā Valsts kancelejas direktora parādsaistību apmērs gada laikā nav mainījies - 5549 eiro.

Krieviņš arī deklarējis divas vieglās automašīnas - 2011.gada «Toyota» un 2000.gada «Audi». Abas automašīnas ir laulātā īpašums, kuras viņš lieto pēc nepieciešamības un saskaņojot ar laulāto.

Jau vēstīts, ka no 21.marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš. Viņa aiziešanas iemesli sākotnēji gan netika skaidroti, vien zināms, ka tas noticis pēc Kučinska iniciatīvas.

Taču vēlāk Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) darba attiecību pārtraukšanu ar Krieviņu skaidroja ar atšķirīgu pieeju darbam. Premjers Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» norādīja, ka neesot sakritušas viņa un Krieviņa «darba metodes».

«Es nenorādu uz grēkiem, bet runa ir par to, ka Valsts kanceleja ir aparāts, ar ko kopā plānojam un īstenojam valsts uzdevumus. Nevar būt, ka šefs aizbrauc un pārējie cilvēki bez viņa atļaujas nevar kustēties. Esmu par kolektīvu darbu. Ja komanda neveidojas, domāju, kā to risināt,» atzina Kučinskis.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, Krieviņa aiziešana nav saistīta ar domstarpībām vai Ministru prezidenta vēlmju neizpildīšanu, kā arī tā nav saistīta ar izskanējušajiem pieņēmumiem saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja konkursu.

Kučinskis arī norādīja, ka viņam un Krieviņam neesot pretenzijas vienam pret otru. «Man negribas skatīties uz iemesliem vai teikt kaut ko sliktu par kādu cilvēku,» uzsvēra Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu