Reizniece-Ozola: Druķa iecelšanai BVKB vadītāja amatā nebija šķēršļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pētera Druķa iecelšanai Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktora amatā nebija šķēršļu, šodien žurnālistiem atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura pirms pāris gadiem vadot Ekonomikas ministriju (EM) lēma par Druķa iecelšanu BVKB vadītāja amatā.

Reizniece-Ozola apliecināja, ka laikā, kad Druķis tika pieņemts darbā un parādījās informācija par Druķa reputācijas riskiem, EM neformāli konsultējās ar policiju, tolaik gan neiegūstot tādu informāciju, kas apliecinātu Druķa reputācijas riskus.

«Tolaik arī ar Druķi bija precīza vienošanās, ja šāda informācija būs patiesa, tad darba attiecības tiks pārtrauktas,» sacīja Reizniece-Ozola.

Vaicāta, vai bija pareizi apstiprināt amatā personu, pret ko sākts kriminālprocess, Reizniece-Ozola atkārtoja, ka tajā brīdī tādas informācijas nebija.

Kopumā ministre Druķa darbu BVKB vadītāja amatā vērtē atzinīgi, jo viņš sevi parādījis no labākās puses, pievēršot uzmanību bīstamām būvēm, piemēram, Rīgas cirkam u.c.

Jau vēstīts, ka Druķis piektdien, 31.martā, pēc vienošanās ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (V) pametis amatu.

Šorīt Ašeradens mediju pārstāvjiem sacīja, ka Druķim nelabvēlīgi tiesas spriedumi rada būtiskus reputācijas riskus BVKB darbībai.

«Ar Druķa kungu tikāmies 30.marta vakarā un izdiskutējām radušos situāciju. Konstatējām, ka ir nopietns pamats radīt reputācijas riskus iestādei, tāpēc tika panākta abpusēja vienošanās pārtraukt darba attiecības. Kā profesionālu speciālistu Druķi vērtēju labi un man nav iebildumu pret viņa līdzšinējo darbību BVKB vadītāja amatā,» skaidroja Ašeradens.

Viņš piebilda, ka Druķa lēmumu pārtraukt darba attiecības vērtē kā godavīra rīcību, lai «nemestu ēnu uz viņa vadīto biroju».

BVKB direktora pienākumus pagaidām pildīs direktora vietnieks Māris Demme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu