BVKB daļēji apturējis būvdarbus pie Tukuma 3.pamatskolas, kurā radušās plaisas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc plaisu rašanās Tukuma 3.pamatskolas ēkā, lai neapdraudētu skolēnu un pedagogu drošību, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) apturējis blakus ēkai notiekošos būvdarbus noteiktos posmos, informēja biroja Komunikācijas un informācijas vadības nodaļas vadītāja Nelda Elsiņa.

BVKB izglītības iestādē veicis ārpuskārtas apsekošanu, lai precīzi noteiktu bojājumu rašanās iemeslus. Pēc pārbaudes ir sastādīts atzinums, kas nosūtīts arī ēkas īpašniekam.

Objekta pārbaudēs laikā pirmajā stāvā, kas ir tiešā būvdarbu ietekmes zona, konstatētas plaisas, skaidroja Elsiņa. Lai neradītu apdraudējumu skolēniem un personālam, kā arī, lai pārliecinātos par ēkas pilnīgu drošību un noskaidrotu plaisu rašanās cēloņus, BVKB apturējis būvdarbus noteiktos posmos.

«BVKB izdevis ēkas projektētājam 15 dienu laikā izstrādāt noteiktu mezglu konservācijas priekšlikumus, kā arī mēneša laikā papildināt darbu organizācijas un darbu veikšanas projektu ar nepieciešamo informāciju, lai varētu turpināt būvdarbus. BVKB noteicis, ka esošās ēkas tuvumā nedrīkst izmantot augstas efektivitātes vibrācijas iekārtas,» informēja Elsiņa.

LETA jau vēstīja, ka Tukuma 3.pamatskolas ēkā konstatētas plaisas, ko ietekmējuši arī rakšanas darbi, kas notiek pie skolas, aģentūru LETA informēja izglītības iestādes direktora pienākumu izpildītāja Svetlana Hadakovska.

«Rakšanas darbi pie pašas skolas apturēti līdz vasarai, taču citur darbi turpinās,» skolas vadītāja informēja par sporta halles un stadiona būvniecības darbiem, kas arī bija plaisu rašanās iemesls.

Pašlaik izglītības iestādē trīs reizes dienā tiek veikti plaisu uzmērījumi 12 marķētās vietās. Plaisu atvēruma amplitūda ir no 0,2 līdz 2,5 milimetriem, līdz šim nav novērota plaisu paplašināšanās. Pēc visu būvdarbu pabeigšanas plaisas tiks aizdarinātas, nostiprinātas ar speciālajiem briestošajiem sastāviem un atjaunota apdare.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu