Krievijas ekonomikai ceturtajā ceturksnī divos gados pirmā izaugsme

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik

Krievijas ekonomika pērnā gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugusi par 0,3%, tādējādi reģistrēts pirmais kāpums kopš 2014.gada pēdējiem trīs mēnešiem, piektdien paziņoja valsts statistikas birojs.

Tikmēr pērn kopumā Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) sarucis par 0,2%, salīdzinot ar 2,8% kritumu 2015.gadā.

Krievijas valdība prognozē, ka valsts ekonomika šogad pieaugs par 0,6%, bet ekonomikas ministrs Maksims Oreškins uzskata, ka izaugsme pat varētu sasniegt 2%.

Kā ziņots, starptautiskā reitingu aģentūra «Standard & Poor's» šomēnes paaugstināja Krievijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu no stabilas uz pozitīvu, šādu lēmumu skaidrojot ar uzlabotām ekonomikas izaugsmes prognozēm un mazākiem kapitāla aizplūšanas riskiem.

Aģentūra norāda, ka pēc divus gadus ilgušas recesijas Krievijas ekonomika šogad varētu atgriezties pie izaugsmes, kas laika periodā no 2017.gada līdz 2020.gadam vidēji veidos aptuveni 1,7%.

«Standard & Poor's» gan piebilst, ka salīdzinoši zemās cenas, strukturālie kavēkļi un sankcijas turpinās traucēt IKP atlabšanu.

Šim gadam aģentūra prognozē, ka Krievijas ekonomika pieaugs par 1,5%.

Tāpat aģentūra pavēstīja, ka Krievijas banku sektors saglabājas trausls, taču novērojamas agrīnas stabilizācijas pazīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu