Jūrmala pērn par iebraukšanas caurlaidēm iekasējusi € 2,1 miljonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūrmalas pilsētas pašvaldība pērn par transportlīdzekļu iebraukšanu īpašā režīma zonā ieņēmusi 2,1 miljonu eiro, informēja pašvaldības pārstāve Zane Leite.

Pērn nopirkti 934 000 vienreizējo caurlaižu iebraukšanai Jūrmalā, no tiem 129 000 - ar mobilo pakalpojumu starpniecību. Pērn Jūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā ieņēmusi 2,1 miljonu eiro.

No nodevas samaksas iekasētos līdzekļus ieskaita pilsētas pamatbudžetā un izlieto tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013.gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi.

No sestdienas, 1.aprīļa, atsākas periods, kad jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā. Tāpat kā iepriekšējos gados vienreizējas iebraukšanas maksa ir divi eiro. Šogad par iebraukšanu Jūrmalā caurlaide jāpērk arī motocikliem. Kontroli pašvaldība nodrošinās arī ar fotofiksācijas ierīču palīdzību.

Vienreizējo caurlaižu sistēmā šogad izmaiņu nav - tāpat kā līdz šim vienreizējo iebraukšanas caurlaidi varēs iegādāties iebraukšanas punktos Priedainē un Vaivaros, maksājumu veicot ar karti vai skaidrā naudā, kā arī ar īsziņas vai mobilās aplikācijas starpniecību. Arī šogad autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Šogad Jūrmala sākusi iebraukšanas kārtības modernizāciju, atvieglojot ilgtermiņa caurlaižu iegādes un izsniegšanas procesu, - ilgtermiņa caurlaides ir elektroniskas. Caurlaides vienam mēnesim vai visam periodam var iegādāties elektroniski portālā «epakalpojumi.jurmala.lv». Caurlaide 30 dienām maksā 31 eiro transportlīdzeklim ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, pārējiem transportlīdzekļiem - 43 eiro. Visam periodam (no 1.aprīļa līdz 30.septembrim) - 107 eiro transportlīdzeklim ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, pārējiem - 213 eiro.

Šogad mainās iebraukšanas caurlaižu kontroles kārtība - tā notiks, arī izmantojot fotofiksācijas ierīces. Pie iebraukšanas ir uzstādītas ierīces, kuras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numurus, ko pašvaldība salīdzina ar reģistrēto caurlaižu datubāzi. Pašvaldības policijai būs informācija par tām automašīnām, kuras iebraukušas pilsētā bez caurlaides. Par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā bez caurlaides paredzēts administratīvais sods 50 eiro apmērā.

Vienreizējās iebraukšanas caurlaides, kas iegādātas caurlaižu termināļos, tāpat kā līdz šim kontrolēs pašvaldības policija. Arī vienreizējo caurlaižu iegādes termināļus drīzumā sāks aprīkot ar tehnisku papildinājumu, kur autovadītājam, iegādājoties caurlaidi, būs jāievada automašīnas numurs. Attiecīgi arī informācija par vienreizējām iebraukšanas caurlaidēm pašvaldības policijai būs pieejama elektroniski.

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam (tiem caurlaide nav nepieciešama). No nodevas samaksas atbrīvoti arī transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bet šiem autobraucējiem pirms iebraukšanas Jūrmalā ir jāapstājas pie iebraukšanas posteņa Priedainē, lai pašvaldības policijas darbinieks varētu reģistrēt caurlaidi, vai iepriekš jāpiesaka elektroniskā caurlaide portālā «epakalpojumi.jurmala.lv».

Jūrmalniekiem, kuriem uz 2017.gada 1.martu ir deklarēta dzīvesvietas adrese vai pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, caurlaides uz īpašumā, valdījumā vai turējumā esošajiem Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek piešķirtas un reģistrētas informācijas sistēmā automātiski bez maksas. Tāpat arī juridiskajām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese, caurlaides uz īpašumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek reģistrētas automātiski.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu