Latvijas galvenais autoceļu uzturētājs pērn saņēmis € 100 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Priedītis / LETA

Valsts akciju sabiedrības «Latvijas autoceļu uzturētājs» direktors Vladimirs Kononovs pērn algā saņēmis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par aizvadīto gadu.

Deklarācija liecina, ka Kononova alga gadā sasniegusi 103,6 tūkstošus eiro. Vēl «Latvijas autoceļu uzturētāja» vadītājs pērn deklarējis ienākumus 10,2 tūkstošu eiro apmērā no «Nordea Latvijas atklātā pensiju fonda».

Kononova bezskaidrās naudas uzkrājumi pērn veidojuši 165 tūkstošus eiro. Tāpat viņam pieder obligācijas 30 tūkstošu eiro vērtībā. Pērn Kononovs deklarējis arī kredīta atmaksas un pārdevuma darījumus 131 tūkstošu eiro apmērā.

«Latvijas autoceļu uzturētāja» direktoram ir parādsaistības 14 tūkstošu eiro apmērā, kā arī viņš deklarējis aizdevumu 58 tūkstošu eiro apmērā. Kononovam pieder zemes un būvju īpašumi Rēzeknes un Riebiņu novadā.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka pēdējo nedēļu laikā no jauna aktualizējies jautājums par valsts autoceļu bēdīgo stāvokli. Tā pirms dažām dienām ar lūgumu steidzami izvērtēt valstī izveidojušos situāciju valsts autoceļu ar grants segumu stāvokli un to uzturēšanas kvalitāti pie valsts un nozares vadības vērsies arī Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans («Tukuma pilsētai un novadam»).

Vēstulē minēts, ka nepieciešams steidzami rast valsts mēroga risinājumu normatīvo aktu prasību izpildei autoceļu pārvaldīšanā, novirzot finansējumu autoceļu sakārtošanai, lai novērstu ārkārtas stāvokli, un izveidotu ilgtspējīgu sistēmu, kurā valsts autoceļu sakārtošanas programmās plānošanas reģionu iesniegtajiem valsts autoceļiem tiek atrasts un novirzīts finansējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu