Apbalvo 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Kā skaidroja VID, Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona lielākais nodokļu maksātājs SIA «Circle K Latvia» pēc nodokļos samaksātās summas vienlaikus ir arī valstī lielākais nodokļu maksātājs.

Rīgā un Rīgas plānošanas reģionā SIA «Belam-Rīga» tika apbalvota kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs mazo nodokļu maksātāju grupā, SIA «Neste Latvija» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs vidējo nodokļu maksātāju grupā, bet SIA «Circle K Latvia» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs lielo nodokļu maksātāju grupā.

Latgales plānošanas reģionā Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA «Energy Resources CHP» saņēma balvu kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs mazo nodokļu maksātāju grupā, AS «Latvijas Maiznieks» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs vidējo nodokļu maksātāju grupā, bet AS «Preiļu siers» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs lielo nodokļu maksātāju grupā.

Zemgales plānošanas reģionā SIA «Bauskas alus» saņēma balvu kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs mazo nodokļu maksātāju grupā, SIA «Astarte-Nafta» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs vidējo nodokļu maksātāju grupā, AS «Virši-A» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs lielo nodokļu maksātāju grupā.

Kurzemes plānošanas reģionā SIA «Sumata» saņēma balvu kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs mazo nodokļu maksātāju grupā, AS «UPB» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs vidējo nodokļu maksātāju grupā, bet SIA «Ventspils nafta termināls» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs lielo nodokļu maksātāju grupā.

Vidzemes plānošanas reģionā SIA «Gaižēni» saņēma balvu kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs mazo nodokļu maksātāju grupā, AS «Cēsu alus» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs vidējo nodokļu maksātāju grupā, bet SIA «Firma Madara`89» kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs lielo nodokļu maksātāju grupā.

AS «Latvenergo» šodien tika apbalvots kā 2016.gada lielākais nodokļu maksātājs valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību grupā. Savukārt SIA «Mikrotīkls» saņēma balvu kā 2016.gada lielākais eksportētājs pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām.

Balvu kā 2016.gada lielākais darba nodokļu maksātājs saņēma SIA «Maxima Latvija», bet SIA «Lattransbūve» tika apbalvota kā 2016.gada debija.

Šodien, 2017.gada 30.martā, svinīgā Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju apbalvošanas pasākuma laikā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule un sadarbības partneri pasniedza īpaši šim pasākumam darinātas balvas un atzinības rakstus 2016.gada lielākajiem nodokļu maksātājiem.

«Ikviens nodokļos samaksātais eiro ir nozīmīgs, jo tā valsts nodrošina būtiskākās funkcijas saviem iedzīvotājiem. Godīgi strādājot, godīgi pelnot un godīgi maksājot nodokļus, mēs palīdzam sev un savai valstij - mēs nodrošinām izglītību saviem bērniem un pensijas mūsu vecākiem, mēs veidojam sakoptu un skaistu vidi sev visapkārt,» apbalvošanas ceremonijā sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

«Uzņēmumi ar lielo nodokļu maksātāju statusu ir nodrošinājuši vairāk nekā 90 % no kopējiem uzņēmējdarbības nodokļu ieņēmumiem. Jaunākie dati atklāj, ka lielo nodokļu maksātāju kopējā valsts budžetā iemaksātā summa ir 6,6 miljardi eiro, un šī summa ir ar pieaugošu tendenci. Tomēr valstij jebkurš bizness ir svarīgs, arī mazais, jo arī no mazajiem uzņēmumiem ilgtermiņā rodas ilgtspējīgs bizness, kas nodrošina pozitīvu augsni jaunām, radošām idejām, un mūsu valsts iedzīvotājiem dod darba vietas,» piebilda VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Lielākie nodokļu maksātāji tika godināti jau divdesmito gadu.

Šī gada aprīlī tradicionāli tiks izsūtītas VID pateicības vēstules tiem nodokļu maksātājiem, kuri 2016.gadā veikuši ievērojamas iemaksas valsts budžetā, kam bijusi godprātīga un atbildīga attieksme pret nodokļu saistību izpildi un sekmīga līdzšinējā sadarbība ar nodokļu administrāciju.

2016.gada lielāko nodokļu maksātāju apbalvošanas nominācijas un izvērtēšanas kritēriji ir noteikti speciāli tam izstrādātajā nolikumā, kas pieejams VID mājaslapā sadaļā «Uzņēmumiem/Labā prakse uzņēmējiem/Lielāko nodokļu maksātāju apbalvošana».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu