LTRK eksporta balvas saņem «CrossChem» un «Catch Box»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) šodien biedru sapulcē pasniedza eksporta balvas, Krišjāņa Valdemāra balvu «Latvji, brauciet jūriņā!» saņemot ķīmijas preču ražotājam «CrossChem», bet «Sprīdīša balvu» bezvadu mikrofonu ražotājam «Catch Box», pavēstīja LTRK.

Savukārt goda rakstus par veiksmīgu eksporta attīstīšanu kategorijā «Latvji, brauciet jūriņā!» saņēma iepakojumu ražotājs «Polipaks» un aviokompānija «Smartlynx», bet «Sprīdīša balvas» goda rakstus saņēma trīs uzņēmumi - makulatūras pārstrādes uzņēmums «Balticfloc», virtuālo tūru tehnoloģiju ražotājs «Giraffe 360» un sukāžu, pastilu un sīrupu ražotājs «Rāmkalni Nordeco».

«LTRK viens no galvenajiem darbības virzieniem ir eksporta attīstīšana un atbalsts uzņēmējiem, kuri meklē sadarbības partnerus. Esam ļoti lepni, ka varam jau astoto gadu pēc kārtas pasniegt balvas eksportētājiem, kuri mērķtiecīgi strādā pie tā, lai veicinātu ne tikai savu labklājību, bet attīstītu visas Latvija ekonomiku, nodrošinot darbavietas un izaugsmi kopumā,» pauda organizācijas valdes locekle Katrīna Zariņa.

Krišjāņa Valdemāra balva «Latvji, brauciet jūriņā!» jau ierasti tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. Uzņēmēju nominētos komersantus vērtē LTRK Eksporta padome, ņemot vērā šādus kritērijus: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus un/vai preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm; komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču un/vai pakalpojumu apmērs ir ne mazāks kā 700 000 eiro.

Savukārt «Sprīdīša balva» tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar izteiktu eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzvarētāju izraugās no pieteiktajiem komersantiem, vērtējot sekojošu kritēriju kopās: mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis sasniegt 50% eksporta pieaugumu vai eksporta apgrozījumu - 150 000 eiro.

Pērn Krišjāņa Valdemāra balvu «Latvji, brauciet jūriņā!» saņēma «Mikrotīkls», bet «Sprīdīša balvu» – «Lat Eko Food».

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu