EM izstrādājusi zemes dzīļu «Inčukalna dabasgāzes krātuve» lietošanas noteikumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi zemes dzīļu nogabala «Inčukalna dabasgāzes krātuve» lietošanas noteikumus, liecina valsts sekretāru sanāksmei pieteiktais noteikumu projekts.

«Valsts nozīmes zemes dzīļu nogabala «Inčukalna dabasgāzes krātuve» izmantošanas un lietošanas noteikumi» izstrādāti, pamatojoties uz likuma par zemes dzīlēm prasībām, kas nosaka, ka valsts nozīmes zemes dzīļu nogabalu izmantošanas noteikumus katram nogabalam atsevišķi nosaka Ministru kabinets.

Noteikumu projekts precīzi reglamentē saimnieciskās darbības veikšanas ierobežojumus, nosaka monitoringa un izpētes atļaujas saņemšanas kārtību nogabala teritorijā. Savukārt kārtību, kādā aprēķina un izmaksā atlīdzību zemes īpašniekam par zemes dzīļu īpašuma tiesību aprobežojumu sabiedrības un valsts interešu nepieciešamības dēļ, nosaka Ministru kabineta noteikumu «Atlīdzības aprēķināšanas un izmaksāšanas kārtība par zemes dzīļu īpašuma tiesību aprobežojumu valsts nozīmes zemes dzīļu nogabalos».

EM uzsver, ka noteikumu projekts administratīvo slogu nepalielina, vienlaikus tas uzlabos tiesisko vidi tāpēc, ka Latvijas tiesiskais regulējums tiks padarīts saprotamāks un caurspīdīgāks tā lietotājiem un piemērotājiem.

Noteikumi attieksies uz licencētu vienoto dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatoru (AS «Conexus Baltic Grid»), kā arī zemes īpašniekiem valsts nozīmes zemes dzīļu nogabala «Inčukalna dabasgāzes krātuve» teritorijā.

Inčukalna dabasgāzes pazemes krātuvē gāze atrodas porainajā smilš akmens slānī nepilnu 83 kvadrātkilometru platībā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu