Banka pārņems «Homburg Zolitude» ēku Priedaines ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par labu «Eesti Krediidipank» Latvijas filiālei sākta SIA «Homburg Zolitude» piederošā īpašuma Rīgā, Priedaines ielā 20, piedziņa.

Kā liecina tiesu izpildītāja Ronalda Veinberga ar 23.martu datētais paziņojums, tiesu izpildītāja lietvedībā atrodas Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatas nodaļas lēmums par saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanu no «Homburg» par labu bankai.

Piedziņa tiek vērsta uz «Homburg» piederošo nekustamo īpašumu - domājamām daļām no īpašuma Priedaines ielā. Parāds ir nodrošināts ar hipotēku uz attiecīgo nekustamo īpašumu.

«Homburg Zolitude» pārstāve Rūta Grikmane aģentūrai LETA sacīja, ka banka realizē savas tiesības. «Nekādu plašāku komentāru šajā lietā nevarēsim sniegt,» piebilda Grikmane.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā pērn jūlijā tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, bet tiesa nolēma to pagājušā gada septembra beigās izbeigt.

LETA jau ziņoja, ka patlaban tiesās tiek skatītas vairākas civillietas no cietušo un bojāgājušo ģimenēm saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Paralēli civillietām par kompensāciju piedziņu no juridiskām personām tiesa skata arī krimināllietu, kurā apsūdzēti ēkas projekta autori un atbildīgās amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu