«Vienotība»: NĪN maksājumi jāiesaldē līdz jaunas NĪN aprēķina metodikas izstrādei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumu apmērs iedzīvotājiem ir jāiesaldē 2013.gada līmenī līdz brīdim, kamēr tiek izstrādāta un ieviesta jauna, līdzsvarota un samērīga NĪN aprēķina metodika, nepieļaujot turpmāku NĪN pieaugumu, uzskata partijas «Vienotība» valde.

«Vienotības» valde norāda, ka šī brīža NĪN maksājumi lielai daļai iedzīvotāju ir nesamērīgi liels slogs, taču nodoklis par mājokli nedrīkst kļūt par maksājumu, kas dzen izmisumā lielāko daļu sabiedrības. Neizpratni un neapmierinātību sabiedrībā rada arī šobrīd necaurskatāmā nodokļa aprēķina formula un vienotas atlaižu piemērošanas politikas trūkums.

Partijas ieskatā Finanšu ministrijai nekavējoties jāmeklē risinājumi, lai pilnveidotu šī brīža nodokļa aprēķināšanas metodiku, padarot NĪN maksājumus samērīgus un atbilstošus īpašumu reālajai vērtībai un iedzīvotāju maksātspējai.

Šodien plkst.18 pie Saeimas notiks tautas sapulce par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim Latvijā, aģentūru LETA informēja sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv».

Lai gan portālā «Manabalss.lv» 13 000 Latvijas iedzīvotāju parakstījuši iniciatīvu «Par nekustamā īpašuma atcelšanu vienīgajam īpašumam», politiķi un ierēdņi pašvaldībās un valsts institūcijās to nav ņēmuši vērā un vēl arvien nav atrisinājuši īpašumu konfiscējošo nekustamā īpašuma nodokļa taisnīgu regulējumu, uzsvēra iniciatīvas pārstāvji.

Jautājumā par izmaiņām NĪN regulējumā ir izskanējuši dažādi ierosinājumi, taču lielākoties iesaistītās puses par tiem nav spējušas vienoties. No līdz šim pārcilātajiem variantiem Finanšu ministrijas darba grupā neviens neliekas gana labs un atbalstāms, izteicies ministrijas valsts sekretāres vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības lietās Ilmārs Šņucins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu