«Toshiba» ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienība gatavojas bankrota pieteikumam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānijas «Toshiba» grūtības piedzīvojošā ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienība varētu jau šajā nedēļā tiesā iesniegt maksātnespējas pietikumu, pirmdien ziņo laikraksts «Nikkei».

Laikraksts norāda, ka ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienība «Westinghouse Electric Co.» tiesā bankrota iesniegumu aizsardzībai pret kreditoriem, visticamāk, iesniegs otrdien un plāno lūgt Dienvidkorejas uzņēmuma «Electric Power Co.» palīdzību īstenot restrukturizāciju.

Šīm abām kompānijām jau izveidojušās partnerattiecības tehnoloģiju pielietojuma jomā.

«Toshiba» akcijas vērtība jau nokritusies par vairāk nekā 50% kopš decembrī uzņēmums izplatīja brīdinājumu par iespējamiem vairāku miljardu dolāru zaudējumiem struktūrvienībā «Westinghouse Electric».

Kompānijas juristi un neatkarīgs auditēšanas uzņēmums izpēta grāmatvedību saistībā ar «Westinghouse Electric» īstenotu darījumu, kurā tas iegādājās ASV uzņēmumu, kas būvē atomelektrostacijas.

Savukārt marta sākumā «Toshiba» ieguva apstiprinājumu jau otro reizi aizkavēt pēdējo finanšu rezultātu publiskošanu, kompānijai norādot, ka nepieciešams vairāk laika, lai izmeklētu iespējamu grāmatvedības skandālu struktūrvienībā.

Japānas finanšu regulators devis «Toshiba» laiku līdz 11.aprīlim, lai publiskotu finanšu rezultātus par šā biznesa gada trešo ceturksni, kas noslēdzās decembrī, kurus sākotnēji bija paredzēts publiskot februāra vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu