«Līcis-93» pirmās produkcijas kravas nogādātas Kolumbijā un AAE

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Zivju pārstrādes uzņēmuma «Līcis-93» pirmās produkcijas kravas šogad nogādātas Kolumbijā un Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), pastāstīja zivju pārstrādes uzņēmuma «Līcis-93» valdes loceklis Igors Kušnerčuks.

Viņš sacīja, ka «Līcis-93» saistītais uzņēmums «Gamma-A» šogad aizsūtījis pirmās produkcijas kravas jauna veida iepakojumā ar plastikāta vāciņu uz AAE, Kolumbiju, Irānu un Dubaiju. Uz Kolumbiju un AAE aizvesta arī «Līcis-93» produkcija. «Visu mūsu produkciju pārdod «Gamma-A», tā mums ir iekārtots. Piemēram, pusi konteinera uz Dubaiju veidoja «Līcis-93» ražotā produkcija, bet otru pusi - no «Gamma-A» produkcija,» skaidroja Kušnerčuks. Šogad plānotas pirmās produkcijas piegādes arī uz Jaunzēlandi, viņš piebilda.

«Līcis-93» valdes loceklis teica, ka norit aktīvs darbs pie jaunu eksporta tirgu piesaistes, lai aizstātu NVS valstīs zaudētos produkcijas apmērus. Šogad kompāniju negatīvi ietekmēja noteiktais produkcijas eksporta liegums uz Kirgizstānu, kura ietilpst Muitas savienībā tāpat kā Krievija uz citas valstis, kurās arī iepriekš noteikts eksporta liegums. «Mums ir sekmes jaunās valstīs, taču, domāju, pagaidām Latvijas zivrūpniekiem neizdosies aizstāt tos apjomus, kas bija šajās valstīs,» atzina Kušnerčuks.

Pēc «Līcis-93» valdes locekļa teiktā, «Gamma-A» un «Līcis-93» eksports uz Kirgizstānā bija būtisks. Pērn uz Kirgizstānu tika aizvesti septiņi vagoni un trīs konteineri ar produkciju, kas bija apmēram 8% no kopējā realizācijas apmēra. Šogad eksportu Kirgizstānā bija plānots kāpināt līdz 10% no kopējās realizācijas, taču eksporta lieguma dēļ tas neizdevās.

Kušnerčuks sacīja, ka paralēli kompānija aktīvi strādā pie inovācijām. «Līcis-93» ražotnē Kolkā nesen sācis realizēt šprotes un sardīnes jauna veida stikla fasējumā 100 gramu iepakojumā un gaida labas atsauksmes no klientiem. Pateicoties jaunā produkta nelielajam izmēram, sagaidāms, ka tā cena veikalu plauktā patērētājiem visās eksporta valstīs būs pieejamāka nekā produkcijai lielākā iepakojumā.

«Līcis-93» valdes loceklis teica, ka zaudēto eksporta apmēru dēļ NVS valstīs «Līcis-93» īpašniekam «Gamma Holdings A.O.I.» aizvadītajā gadā bija lieli zaudējumi. Koncerns plāno pēc iespējas drīzāk izkļūt no zaudējumiem un sākt strādāt pa «nullēm». «Ļoti gribētos, lai tas notiktu šogad, ceru, ka mums izdosies,» viņš sacīja.

Vienlaikus Kušnerčuks prognozēja, ka «Līcis-93» apgrozījums šogad nesamazināsies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet saglabāsies iepriekšējā gada līmenī vai augs.

2015.gadā «Līcis-93» strādāja ar 6,188 miljonu eiro apgrozījumu un 152 271 eiro peļņu.

«Līcis-93» ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro. «Līcis-93» pieder uzņēmumam «Gamma Holdings A.O.I.» (87,63%) un vairākām privātpersonām. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. Uzņēmumam ir divi zivju pārstrādes cehi Kolkas un Ģipkas ciemā, kas atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča piekrastē. «Līcim-93» pieder arī zvejas flote.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu