LDDK prioritāte šogad ir darbs pie nodokļu politikas stratēģijas 2018.-2021.gadam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov / ITAR-TASS

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prioritāte šogad ir līdzdarbošanās jaunās nodokļu politikas stratēģijas 2018.-2021.gadam pieņemšanā, uzsvēra LDDK.

Pārskatā par darīto 2016.gadā LDDK iezīmē arī 2017.gada prioritātes uzņēmējdarbības vides sakārtošanā, konkurētspējas celšanā un sociāli ekonomiskās vides sakārtošanā. LDDK šā gada prioritāte ir pieņemt jauno nodokļu politikas stratēģiju 2018.-2021.gadam un sagatavot visus tiesību aktus, kas nepieciešami, lai nodokļu reforma 2018.gadā stātos spēkā.

Tāpat iecerēts turpināt darbu pie Zaļā iepirkuma likuma un panākt likuma pieņemšanu.

LDDK turpinās sniegt priekšlikumus jaunajai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) stratēģijai, kā arī uzlabot investoru aizsardzības pakāpi un samazināt uzņēmējdarbības uzsākšanai nepieciešamo dienu skaitu, veicinot uzņēmumu elektronisko reģistrāciju. LDDK iecerējusi turpināt darbu pie nekustamā īpašuma reģistrācijas kārtības uzlabošanas un saistīto izmaksu samazināšanas, kā arī strādāt pie pārrobežu tirdzniecībai nepieciešamā laika un izmaksu samazināšanas. Darba likuma grozījuma procesu iecerēts pabeigt saskaņā ar LDDK biedru interesēm. Tāpat iecerēts sekmēt zemesgrāmatu sistēmu efektivitāti, kas uzlabotu uzņēmumiem piederoši nekustamo īpašumu pārvaldības procesu.

LDDK uzsver, ka šogad plānots panākt elektronisku dokumentu apriti pēc nekustamā īpašuma izsolēm, lai paātrinātu īpašuma tiesību reģistrāciju zemesgrāmatā.

Konkurētspējas celšanas kontekstā sagaidāms darbs maksātnespējas procesa regulējuma uzlabošanas jomā, lai tas kļūtu caurspīdīgāks, drošāks un ar lielāku valsts atbildību maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesos. Tāpat iecerēts strādāt pie ēnu ekonomikas samazināšanas tautsaimniecības nozarēs. Lai paaugstinātu uzņēmēju konkurētspēju, LDDK prioritāte ir arī sekmēt kompensācijas mehānisma ieviešanu elektroenerģijas piegādes pārrāvuma gadījumā.

Iecerēts arī spēcināt nozaru darba devēju ietekmi izglītības un nodarbinātības jomās, nodrošinot nozaru ekspertu padomju darbību un piesaistot finansējumu nozaru ekspertu padomju funkciju īstenošanai. Tāpat iecerēts veicināt zināšanu un tehnoloģiju pārneses aktivitātes, un sekmēt inovācijas procesus. Būtiski, nodrošināt nozaru konkurētspēju jaunās nodokļu politikas kontekstā.

LDDK prioritāte ir arī sociāli ekonomiskās vides sakārtošana, tostarp plānots turpināt darbu pie sociālās apdrošināšanas sistēmas uzlabošanas, izstrādājot priekšlikumus valsts obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanai. Sagaidāms darbs pie Darba aizsardzības likuma normu vienkāršošanas, atbilstoši darba devēju interesēm. Iecerēts arī palielināt visu Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) apakšpadomju lomu nozaru politiku izstrādē un pieņemšanā.

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir lielākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. Tā dibināta 1993.gadā. LDDK ir sociālo un ekonomisko sarunu partneris Saeimai, Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai. Patlaban LDDK ir 176 biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu