Portālā «Manabalss.lv» par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam mēģinās savākt 50 000 parakstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atcelšanu vienīgajam īpašumam mēģinās savākt 50 000 parakstu.

Iniciatīvas pieteicēja Liāna Hiršsone parakstus sākusi vākt vēl pirms gada, un šajā laikā par priekšlikumu savākti nepilni 14 000 parakstu. Līdz ar tautas sapulces par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim izsludināšanu, Hiršsone aicina iedzīvotājus turpināt parakstīties un atbalstīt iniciatīvu, uzstādot jaunu mērķi - 50 000 balsu.

«Sabiedrības spiediens šajā situācijā ir pats svarīgākais!»

pārliecināta Hiršsone.

Kā ziņots, 27.martā, plkst.18 pie Saeimas notiks tautas sapulce par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim Latvijā, aģentūru LETA informēja sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv»

Lai gan portālā vairāk nekā 13 000 Latvijas iedzīvotāju parakstījuši iniciatīvu «Par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam», politiķi un ierēdņi pašvaldībās un valsts institūcijās to nav ņēmuši vērā un vēl arvien nav atrisinājuši īpašumu konfiscējošo nekustamā īpašuma nodokļa taisnīgu regulējumu, uzsvēra iniciatīvas pārstāvji.

Tautas sapulcē klātesošie vērsīsies pie Saeimas, Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības ar prasību atcelt konfiscējošo NĪN vienīgajam īpašumam un pārtraukt pašreizējo NĪN aprēķina un piemērošanas kārtību visās pašvaldībās.

Tāpat vēstīts, ka jautājumā par izmaiņām NĪN regulējumā ir izskanējuši dažādi ierosinājumi, taču lielākoties iesaistītās puses par tiem nav spējušas vienoties. No līdz šim pārcilātajiem variantiem Finanšu ministrijas (FM) darba grupā neviens neliekas gana labs un atbalstāms, laikrakstam «Latvijas Avīze» izteicies FM valsts sekretāres vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības lietās Ilmārs Šņucins.

FM Tiešo nodokļu departamenta direktore un darba grupas vadītāja Astra Kaļāne skaidrojusi, ka galīgais lēmums pašlaik atduras būtībā pret kadastrālajām vērtībām. «Līdz šim no Tieslietu ministrijas esam saņēmuši tikai aptuveni iezīmētus rīcības virzienus par iespējamajām izmaiņām kadastrālajās vērtībās. Kamēr Tieslietu ministrija un Valsts Zemes dienests skaidri nav pateikuši, kādas būs šīs izmaiņas, t. i., iespējamos kadastrālo vērtību pieauguma apjomus, termiņus un biežumu, tikmēr nav iespējams veidot stabilu, līdzsvarotu, vienveidīgu un ilgtermiņā piemērojamu nekustamā īpašuma nodokļa politiku,» skaidrojusi ierēdne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu