Zīle: «Nordstream 2», visticamāk, tiks atzīts par leģitīmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Komisijas (EK) vadītāja paspārnē esošajos dienestos, visticamāk, uzvarēs vienas valsts intereses un «Nordstream 2» projekts tiks atzīts par tādu, kas nepārkāpj Eiropas Savienības (ES) likumdošanu, aģentūrai LETA norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle.

Deputāts uzsver, ka EK ietvaros ir divi dažādi atzinumi no juristiem. Vienā atzinumā secināts, ka šāds projekts ir izņēmums, jo vads tiks būvēts ūdenī, turpretim otrs atzinums secina, ka tas ir pret Eiropas enerģētikas savienības garu, jo projekts nevis diversificē gāzes apgādi Eiropā, bet koncentrē to Krievijas rokās.

Jau ziņots, ka Krievijas valsts dabasgāzes koncerns «Gazprom», Lielbritānijas un Nīderlandes grupa «Shell», Austrijas OMV un Vācijas uzņēmumi «Uniper» un «Wintershall» 2015.gadā vienojās uzbūvēt jaunu gāzesvadu «Nordstream 2» Baltijas jūrā no Krievijas uz Vāciju, apejot Ukrainu, Poliju un Baltijas valstis. Jauno gāzesvadu iecerēts pabeigt līdz 2019.gada nogalei.

Tikmēr marta sākumā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja, ka projekts grauj plānus par Eiropas enerģētikas savienības izveidi, un tas ir vērtējams kā drošības apdraudējums daudzos aspektos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu