Detektīvaģentūra sūdzas par VID kūtrumu pārbaudīt stacijas tualešu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Detektīvaģentūra «Biznesa drošība» ir vērsusies pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ilzes Cīrules, finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) un ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, sūdzoties par VID neatsaucību pārbaudīt nodokļu nomaksu par SIA «Hiacinte» maksas tualešu darbu Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas ēkā, raksta «Latvijas Avīze».

Pagājušā gada jūlijā «Biznesa drošība» vērsās pie VID Finanšu policijas pārvaldes priekšnieka Edija Ceipes ar informāciju par tās veiktajiem novērojumiem pie «Hiacintes» maksas tualetēm. Detektīvaģentūra dažādos dienas laikos stundas ilgumā bija veikusi vienas tualetes nepārtrauktu maskētu novērošanu un videoierakstu un secinājusi, ka stundas laikā apmeklētājiem izdoto biļešu skaits ir par trešdaļu mazāks nekā fiksētais reālais šīs tualetes apmeklētāju skaits.

«SIA «Hiacinte» administrācija krāpnieciskās darbībās ar biļetēm (kvītīm), nenodrošinot atbilstošu grāmatvedības uzskaiti, ikdienā piesavinās naudas summu, ne mazāku kā 383,70 eiro, kas gadā veido ne mazāk kā 140 050,50 eiro, un nenomaksā pievienotās vērtības nodokli būtiskai ienākumu daļai (36,69%), tas ir, 66,51 eiro dienā. Nodoklis netiek nomaksāts no summas 24 276,15 eiro gadā,» bija aplēsusi detektīvaģentūra.

Pēc vairāku mēnešu gaidīšanas nesaņemot nekādu atbildi no Finanšu policijas, detektīvaģentūra veikusi atkārtotu novērošanu, šoreiz secinot, ka biļetes (kvītis) izsniegtas tikai nepilnai piektajai daļai tualešu apmeklētāju. Uzņēmums šoreiz nolēmis sūdzēties Cīrulei, Reizniecei-Ozolai un Kalnmeieram, norādot uz Ceipes neieinteresētību viņam nosūtītajos faktos par SIA «Hiacinte» iespējamo ļaunprātīgo izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

VID šo gadījumu komentēt atteicies, paziņojot, ka likums tam liedz sniegt informāciju par konkrētiem nodokļu maksātājiem.

Savukārt «Hiacintes» grāmatvede Larisa Berezņuka atzinusi, ka nesen uzņēmumā bijusi VID pārbaude, bet viss bijis kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu