«Nacionālās drošības komercsabiedrību» grozījumus attiecinās arī uz «Latvijas gāzi»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien atbalstīja priekšlikumu, ka «nacionālās drošības komercsabiedrību» grozījumi atteiksies arī uz komercsabiedrību, kas Latvijā saņēmusi licenci dabasgāzes sadalei. Latvijā licenci dabasgāzes sadalei saņēmusi AS «Latvijas gāze».

Likumprojektā sākotnēji par nacionālajai drošībai nozīmīgām komercsabiedrībām, kas saistītas ar gāzes jomu, tika minētas komercsabiedrības, kurām izsniegta licence dabasgāzes pārvadei un uzglabāšanai. Tagad šis saraksts tiks papildināts ar komercsabiedrībām, kuras būs saņēmušas licenci dabasgāzes sadalei.

Komisija darbu pie iesniegtajiem grozījumiem Nacionālās drošības likumā turpinās 22.martā, savukārt Saeima par tiem galīgajā lasījumā balsos 23.martā.

Kā ziņots, likuma grozījumi paredz, ka vajadzēs saņemt valdības atļauju, lai pēc likuma nosacījumu stāšanās spēkā kādas personas iegūtu būtisku ietekmi nacionālajai drošībai nozīmīgā komercsabiedrībā.

Izmaiņas plānots attiecināt uz atsevišķiem lieliem elektronisko sakaru uzņēmumiem, nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kā arī atsevišķiem gāzes, elektroenerģijas un siltumenerģijas jomas uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu