«SEB līzings» 20 gadu laikā finansējis 72 000 objektu par € diviem miljardiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kopš uzņēmuma dibināšanas 1997.gadā «SEB līzings» klientiem piešķīris apmēram divus miljardus eiro, kopumā finansējot 72 000 objektu.

No kopumā finansētajiem objektiem lielāko daļu jeb 76% veido automašīnas, informē «SEB līzings». Savukārt ap 10% no darījumiem ir komerctransporta finansēšana, 6% - iekārtu finansēšana, ka arī pa 3% - agro līzings un industriālais līzings.

Kopš uzņēmuma dibināšanas finansējums piešķirts vairāk nekā 25 000 klientu.

20 gadu garumā novērots, ka pieprasījums pēc auto, īpaši pēc jauniem auto, ir izteiktāks periodos, kad ekonomika aug. Tā notiek arī pašlaik - 2016.gadā Latvijā ievērojami palielinājies jaunu automobiļu iegādes darījumu skaits privātpersonu segmentā, informē «SEB līzinga» vadītāja Jeļena Gavrilova.

Salīdzinot ar 2015.gadu, pērn jauno auto tirgus Latvijā kopumā pieaudzis par 15%, privātpersonu noslēgto darījumu skaitam pieaugot par 22%. Pērn SEB līzings piešķīris 52 miljonus eiro jauno auto iegādei, kas ir par 63% vairāk nekā 2015.gadā. Lietoto auto finansējuma apjoms pieauga par 9% līdz 12 miljoniem eiro.

Pēc «SEB līzinga» datiem, populārākie modeļi jauno auto segmentā pērn bija «Opel Mokka», «VW Golf», «Kia Ceed», «VW Passat», «Toyota RAV4». Savukārt pieprasītākās ar «SEB līzinga» finansējumu iegādātās lietotās automašīnas bija «VW Passat», «Audi A4», «Toyota Avensis», «Volvo XC60» un «Audi A6».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu