Rungainis: MTG Baltijas raidorganizāciju pārdošanas cenu nevar uzskatīt par augstu, bet tā nav arī zema

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Zviedrijas mediju koncernam «Modern Times Group» (MTG) piederošo Baltijas raidorganizāciju pārdošanas cenu nevar uzskatīt par augstu, bet tā nav arī zema, aģentūrai LETA atzina investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

Viņš norādīja, ka sākotnēji tika runāts, ka MTG centās biznesu Baltijas valstīs pārdot par 150 miljoniem eiro, tomēr cena, par kuru beigās koncerns vienojās ar privātā kapitāla investīciju kompāniju «Providence Equity Partners» («Providence»), bija 115 miljoni eiro.

Pēc Rungaiņa teiktā, ja MTG būtu pārdevis Baltijas biznesu par mazāk nekā 100 miljoniem eiro, tā būtu bijusi neadekvāti zema cena, ņemot vērā, cik spēcīga ir MTG kanālu pozīcija Lietuvā. Savukārt, ja cena būtu bijusi tuvāka 150 miljoniem eiro, tad MTG tas būtu bijis diezgan veiksmīgs darījums. «115 miljoni eiro ir gana labs [iznākums] pārdevējam un pietiekami labs pircējam,» uzsvēra eksperts.

Viņš norādīja, ka kopumā tendences, kādas pašlaik ir vērojamas «vecajā» televīzijas biznesā, ir lejupejošas. «MTG meklēja izeju no šīs situācijas un caur to tā droši vien bija labākā cena, ko viņi varēja dabūt, un, acīmredzot, nebija novērota milzīga pircēju interese par ienākšanu reģionā, ņemot vērā demogrāfiju un tehnoloģisko attīstību,» sacīja Rungainis.

Jau vēstīts, ka minētais darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norādīja uzņēmumā.

«Providence» Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu «Bite Group», kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja «Baltcom» kapitāldaļu.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, «Kanāls 2» un radiostacija «Star FM», kā arī interneta portāli «Tvplay» un «Skaties». MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija «Viasat Eesti», televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un «Viasat Sport Baltic».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu