Dzīvokļu piedāvājums mikrorajonos samazinās jau desmit mēnešus pēc kārtas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šā gada februārī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, nedaudz palielinājās, proti, par 3,4%, taču Rīgas mikrorajonos jau desmito mēnesi pēc kārtas piedāvājums samazinājās - februārī piedāvājumu skaits saruka vēl par 0,8%.

Februārī Rīgā kopumā piedāvājumā bija 1770 dzīvokļi (janvārī - 1659), bet mikrorajonos februārī piedāvājumā bija 1311 dzīvokļi (janvārī - 1321).

Nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā teikts, ka, salīdzinot ar 2016.gada februāri, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija ievērojami zemāks - dzīvokļu kopējais piedāvājumu skaits bija par 44,9% mazāks, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums - par 43,2%.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, «Arco Real Estate» secina, ka visvairāk piedāvājumu februārī bija Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā, Imantā un Āgenskalnā, bet vismazāk - Bolderājā.

Februārī dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk palielinājās Vecmīlgrāvī (par 20%), turpretī dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk samazinājās Zolitūdē - par 14%.

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, februārī vislielākais piedāvājums joprojām konstatēts Āgenskalnā un Mežciemā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Dzīvokļu piedāvājums gada sākumā bija zems, bet, ņemot vērā citu gadu tendenci, turpmākajos mēnešos tas visdrīzāk pakāpeniski palielināsies, prognozē «Arco Real Estate».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu